26 Φεβ 2020

Κορονοϊός: Ακόμα δεν ήρθε και άρχισε η αισχροκέρδεια με τις μάσκες

Καταγγελία φαρμακοποιών: "Είναι σκανδαλώδες αυτό που γίνεται με τις μάσκες... οι εταιρείες αρχίζουν και διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν τις τιμές τους"


   "Μην φοράτε μάσκα εάν δεν είστε ασθενείς!", έγραφε σε πρωτοσέλιδο η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στη Σιγκαπούρη πριν από μερικές ημέρες, την ώρα που οι αρχές σε όλον τον κόσμο μάταια πάσχιζαν να αμβλύνουν τον πανικό τον πολιτών που αναζητούσαν διακαώς να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.
   Το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας μαζί του και τεράστια αναστάτωση στον κόσμο. Ο κόσμος χάνει την ψυχραιμία του, μάσκες αγοράζονται με το κιλό και ράφια σε σούπερ μάρκετ αδειάζουν.
   Το News 24/7 επικοινώνησε με τους Γιώργο και Μιχάλη Νύχα, οι οποίοι διατηρούν φαρμακείο στην Καλλιθέα και περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί.
   Οι δύο φαρμακοποιοί έκαναν λόγο για "έλλειψη ψυχραιμίας" από την πλευρά του κόσμου, που σπεύδουν -άρρωστοι και μη- να προμηθευτούν μάσκες "με το κιλό", ενώ ακόμα αναφέρθηκαν στην αισχροκέρδεια που επικρατεί με τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές τους.
   Αναλυτικά τι δήλωσαν:

"Γίνεται χαμός. Όλοι νομίζουν ότι θα σωθούν με τη μάσκα και ότι αυτή είναι η λύση για όλα, είτε είσαι ασθενής είτε άρρωστος. Ωστόσο οι μόνοι που πρέπει να τη φορούν είναι οι ασθενείς.
Ο ιός αυτός είναι επικίνδυνος. Αλλά επικίνδυνος είναι μόνο για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα, για τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή καρδιοπαθείς, με λοιμώξεις του αναπνευστικού κ.λ.π. και τα μικρά παιδιά. Ένας φυσιολογικός άνθρωπος θα την περάσει ως μία ενδεχομένως βαριά ίωση.
Είναι σκανδαλώδες αυτό που γίνεται με τις μάσκες. Υπάρχει μία τεράστια αισχροκέρδεια. Τον επόμενο καιρό προβλέπω ότι και τα αντισηπτικά θα ακριβύνουν. Ήδη σκεφτείτε ότι εταιρείες αρχίζουν και διπλασιάζουν και τριπλασιάζουν τις τιμές τους.
Σήμερα όλη μέρα τσακωνόμασταν με τον συνεταιρισμό, καθώς εχθές μας έστειλε μάσκες τις οποίες αγοράσαμε έναντι 90 λεπτών, ενώ σήμερα ο ίδιος τύπος μάσκας ήρθε χονδρική τιμή 4 ευρώ. Και δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας να το σταματήσει αυτό.
Το φαρμακείο είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε την τιμή. Πήραμε τον συνεταιρισμό να κάνουμε παράπονα και αυτός μας υπέδειξε να μιλήσουμε με τον προμηθευτή του, ο οποίος με τη σειρά του μας παρέπεμψε στον ξένο προμηθευτή.
Από τότε που ανακοινώθηκαν τα κρούσματα στην Ιταλία και έπειτα, αυξήθηκε απίστευτα ο αριθμός των ανθρώπων που έρχονται και ζητάνε μάσκες. Εχθές μπορεί και να ήρθαν εκατό άτομα στο φαρμακείο. Άρχισαν και τα τηλέφωνα από κόσμο που μένει σε άλλες περιοχές, αφού δεν βρίσκει εκεί.
Άλλο ένα απίστευτο περιστατικό που έμαθα πως έγινε στο διπλανό μου φαρμακείο: η συνεργαζόμενη εταιρεία τους είπε πως για να τους προμηθεύσει με εκατό τεμάχια μάσκες, δηλαδή ένα κουτί, απαιτεί να κάνουν μίνιμουμ αγορά 300 ευρώ. Το έχουνε βρει και το χτυπάνε όλοι.
Ο κόσμος πλέον χρησιμοποιεί ό,τι τύπο μάσκας βρει. Τους εξηγούμε και δεν καταλαβαίνουν. Είναι αστείο αυτό που γίνεται.
Τα αντισηπτικά ολοένα και ακριβαίνουν, ήδη μία εταιρεία διπλασίασε την τιμή τους. Δεν έχουνε κανένα όριο. Το περιθώριο κέρδους τους είναι τεράστιο.
Η υστερία αυτή που επικρατεί και ταυτόχρονα η πίστη ότι η μάσκα θα μας σώσει εμποδίζει τους καταναλωτές από το να ακούσουν αυτό που τους λέμε. Τους μιλάω και έρχομαι αντιμέτωπος με ένα τείχος. Μην αναφερθώ στις ειρωνείες που ακούω καθημερινά του τύπου ότι κρατάω τις μάσκες για μένα.
Με λίγα λόγια όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη και υψηλή ζήτηση οι τιμές αυξάνονται. Και να λάβετε υπόψη σας ότι αυτά δεν τα ελέγχει κανείς".

Κορονοϊός: Ακόμα δεν ήρθε και άρχισε αισχροκέρδεια με τις μάσκες
Κορονοϊός: Ακόμα δεν ήρθε και άρχισε αισχροκέρδεια με τις μάσκες
Κορονοϊός: Ακόμα δεν ήρθε και άρχισε αισχροκέρδεια με τις μάσκες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.