11 Φεβ 2020

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της ΝΔ να ακρωτηριάσει τη Γεωπονική Σχολή στην Άρτα

- Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία διαγράφεται από το Μηχανογραφικό 2020 το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής
- Ας θυμίσω στους "άριστους" Μητσοτάκη - Κεραμέως αυτά που "ξεχνούν", αγνοώντας τη βούληση και υποτιμώντας τη νοημοσύνη της τοπικής κοινωνίας


   Εκδόθηκε το ΦΕΚ 347/7-2-2020 με το οποίο καταργούνται τα 37 Τμήματα που είχαν ιδρυθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διαγράφονται από το Μηγανογραφικό 2020.
   Ανάμεσά τους και τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δηλαδή το Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την Άρτα, το Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την Ηγουμενίτσα και το Μηχανολόγων Μηχανικών, με έδρα τα Γιάννενα.
   Διαγράφουν, δηλαδή, το ένα από τα δύο Τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, ακρωτηριάζοντάς την. Μια Γεωπονική Σχολή που ο Αρτινός λαός ζητούσε δικαίως επί 40 χρόνια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πράξη. Κι έτσι, μαζί με το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, που προβλέπεται στο νόμο με το οποίο ενοποιήθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου, η Άρτα θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
   Όμως, σχεδόν αμέσως μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία, η νέα κυβέρνηση και η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει άλλες προτεραιότητες. Κι έτσι, αποφάσισε αναιτιολόγητα αρχικά την αναστολή λειτουργίας και τώρα την κατάργηση του Τμήματος.
   Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ τον όρο "αδικαιολόγητα" είναι ότι ως δικαιολογία χρησιμοποιήθηκε ότι δήθεν η ενοποίηση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - ΤΕΙ Ηπείρου έγινε "στο πόδι", χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και για προεκλογικούς λόγους.
   Ας θυμίσω, λοιπόν, στους "άριστους" Μητσοτάκη - Κεραμέως, που καταργούν πανεπιστημιακά τμήματα αλλά εξισώσουν τα πτυχία των ιδιωτικών σχολών με τα δημόσια ΑΕΙ, ότι:
   - Με το νόμο 4559/Α’ 142/3-8-2018 ιδρύθηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Σχολές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γεωπονίας, και Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας.
   - Ο νόμος ψηφίστηκε στις 3 Αύγουστου του 2018 (όχι ψήφισε η ΝΔ και ο τοπικός βουλευτής της), ένα χρόνο πριν τις εκλογές, μετά από εξαντλητικό διάλογο και επίπονο σχεδιασμό που κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, στον οποίον πρωτεύοντα ρόλο είχαν οι ακαδημαϊκές κοινότητες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ (αυτό θεωρούν έλλειψη προετοιμασίας οι "άριστοι").
   - Μετά την ψήφιση του νόμου, έγινε εκδήλωση για την ενοποίηση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις του τότε ΤΕΙ, στους Κωστακιούς, τον Σεπτέμβρη του 2018. Το Σεπτέμβρη του 2018, μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε πάνω από ένα χρόνο, μακριά από οποιαδήποτε προεκλογική περίοδο!
   Κατόπιν όλων αυτών, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αγνοούν απλώς την τοπική κοικωνία. Υποτιμούν επιδεικτικά και τη νοημοσύνη και την κρίση της.

ΥΓ: Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουν ότι δεν το κάνουν αναιτιολόγητα. Απλώς, τις πραγματικές αιτίες δεν τολμούν να την εκστομίσουν. Αλλά όλοι τις ξέρουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.