28 Ιαν 2020

Πανικός στην κυβέρνηση: Τροπολογία-εξπρές για τον μη υποβιβασμό των ομάδων μαζί με το… επίδομα γέννας! - VIDEO

- «Κρύβουν» τον Αυγενάκη και αφήνουν την Μενδώνη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά
- Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Ευκλ. Τσακαλώτος: Αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια


   Άρον άρον προσπαθεί η κυβέρνηση μετά τις συνεχείς αστοχίες να μαζέψει τα αμάζευτα. Και αφού έβαλε φωτιά στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις ομάδες και τους οπαδούς να απειλούν ευθέως, σπεύδει να την σβήσει με τροπολογία.
   Κατατέθηκε, λοιπόν, στη Βουλή η τροπολογία -εξπρές της Κυβέρνησης για τις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλει η ΕΕΑ, στο νομοσχέδιο για το... επίδομα γέννας!
   Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς, με αναδρομική ισχύ από 1η Ιουλίου 2019, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ.
   Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας δεχθεί ότι ΠΑΟΚ και Ξάνθη ανήκουν στον Ιβάν Σαββίδη, τότε θα τους αφαιρεθούν βαθμοί. Ο δικέφαλος στην ουσία θα χάσει κάθε ελπίδα να διεκδικήσει τον τίτλο, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής, ενώ η Θρακιώτικη ομάδα δεν θα μπορέσει να μπει στα πλέι οφ.
   Την τροπολογία παρουσίασε στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αντί του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι αυτό, διότι αυτήν επιστράτευσε το Μέγαρο Μαξίμου για να παρουσιάσει την φωτογραφική και αναδρομική τροπολογία μετά την πρόταση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
   Έτσι, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να… αγνοείται, η Λίνα Μενδώνη πήρε το λόγο από τα υπουργικά έδρανα και επικαλέστηκε λόγους «κοινωνικής συνοχής» σε μία συγκυρία που «η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα» ,με σύσσωμη την αντιπολίτευση να μιλάει για εμπαιγμό και τη Θεανώ Φωτίoυ από τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την Λίνα Μενδώνη να εξηγήσει πώς απειλείται η κοινωνία.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, ενώ το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ ανακοίνωσαν ότι τθα απέχουν από την σχετική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 1 το μεσημέρι της Τετάρτης.
   Θυμηδία προκάλεσε και ο εσπευσμένος τρόπος που επέλεξε να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας η Λίνα Μενδώνη την στιγμή που η αντιπαράθεση έδειχνε ότι φουντώνει.
   «Ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης;» αναρωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
    Για να συνεχίσει τις ερωτήσεις του «Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;»....



Αναλυτικά η δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου & Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου για την τροπολογία της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Ένα φάντασμα πλανάται –αν όχι πάνω από την Ευρώπη- τουλάχιστον πάνω από την Ελλάδα. Που είναι ο κ. Αυγενάκης; Είναι στη Βουλή; Είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Έχει φύγει από τη χώρα; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;  
Η κ. Μενδώνη μας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα διχασμού του ελληνικού λαού.  
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή;
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα;
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση;
Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες.  
Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε ορίσει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.  
Δε σας αρέσει η Βουλή, δε σας αρέσει η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ.  
Το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού.
Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε.
Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.