28 Ιαν 2020

Αυτογκόλ στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μαρινάκη στη σέντρα!

Στο πολιτικό, πλέον, γήπεδο κατέβηκαν και οι δύο ομάδες με τους οργανωμένους τους οπαδούς, μετά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη


   Τον ασκό του Αιόλου, όπως φαίνεται, άνοιξαν οι αδέξιες κυβερνητικές «πρωτοβουλίες» υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, φέρνοντας πάνω-κάτω όλες τις πρόσκαιρες και σχεδόν ανύπαρκτες ισορροπίες του ποδοσφαίρου.
   Άγνωστο παραμένει αν επρόκειτο για μια πρωτοβουλία με παρέμβαση της κορυφής, αν είχαν υπολογίσει τις πιθανές αντιδράσεις όπως και την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής.
   Δύσκολα, ωστόσο, θα μπορούσαν να είναι τυχαία, δεδομένων των σχέσεων, τόσο του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου όσο και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον ισχυρό άνδρα του Πειραιά και του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
   Στην πράξη, ωστόσο, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραβλέψει πως μια τέτοια ακραία απόφαση δεν θα έφερνε αντιδράσεις.
   Και ως αντιδράσεις δεν εννοούμε μόνον την «παράπλευρη απώλεια», δηλαδή την αποπομπή του Θόδωρου Ζαγοράκη που στήριξε τον ΠΑΟΚ ή τη διαφωνία του Κώστα Καραγκούνη.
   Στο πολιτικό, πλέον, γήπεδο κατέβηκαν και οι δύο ομάδες με τους οργανωμένους τους οπαδούς.
   Από τη μία, η Θύρα 7 του Ολυμπιακού – απηχώντας προφανώς τις απόψεις του ιδιοκτήτη της ομάδας Βαγγέλη Μαρινάκη - απειλεί άμεσα την κυβέρνηση ώστε να μην υπαναχωρήσει στις πιέσεις του ΠΑΟΚ, χτυπώντας παράλληλα τον Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και τον «Ρώσο με τα τσιράκια του»
   «Μετρήστε καλά τις επόμενες κινήσεις αλλιώς θα έχετε να κάνετε με ένα τσουνάμι που όμοιο του δεν θα έχετε ξαναδεί...», αναφέρουν συγκεκριμένα.
   Από την άλλη, η θύρα 4 του ΠΑΟΚ (ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη) δηλώνουν πως βρίσκονται «σε πόλεμο». Οι ίδιοι δηλώνουν πως θεωρούν υπεύθυνο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
   «Υπεύθυνος δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός γιατί πάντα εξέφραζε ό,τι πιο άθλιο στον αθλητισμό Ελλάδας και Κολομβίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
   Και τι κάνει η κυβέρνηση που, αντί να κατευνάσει, έριξε ένα σπίρτο στην μπαρουταποθήκη;
   Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «σύρεται» τώρα σε νομοθετική παρέμβαση για να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Παράλληλα δηλώνει πως στηρίζει τον ίδιο τον Αυγενάκη που έφερε το... χάος! Άλλωστε είναι και πολύ κοντά στην «αγία οικογένεια».
   Συγκεκριμένα, δύο ημέρες πριν εξεταστεί η καταγγελία του Ολυμπιακού για τη σχέση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, ο Αυγενάκης αντικατέστησε δύο μέλη της ΕΕΑ καθηγητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.
   Και με την κίνηση αυτή αποφασίστηκε πως ΠΑΟΚ και Ξάνθη έπρεπε να υποβιβαστούν για πολυιδιοκτησία.
   Βέβαια και το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έγινε σμπαράλια!
   Τώρα ποιος έδρασε μόνος του και ποιος έδωσε το «κόκκινο» φως, κανείς δεν ξέρει.
   Η πολιτική ευθύνη ωστόσο για το μπάχαλο και τον ασκό του Αιόλου που άνοιξε έχει όνομα και διεύθυνση και … ας είναι στο εξωτερικό!
   Είναι, πάντως, μοναδική η ικανότητα της κυβέρνησης αυτής στα αυτογκόλ, προκαλώντας συνεχώς διχασμούς και ρίχοντας λάδι στη φωτιά χωρίς -θεωρητικά- να υπολογίζει τις σοβαρές συνέπειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.