28 Ιαν 2020

«Εδώ τα καλά κολλέγια» του Άδωνη

Διαφημίζει το κολλέγιο το κουμπάρου του ο υπουργός του Μητσοτάκη και αντιπρόεδρος της ΝΔ!


   Διαφημιστής του κουμπάρου του ο υπουργός Ανάπτυξης, που έχει λατρεία για τα… υπέροχα ιδιωτικά
   Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα στελέχους της ΝΔ, που εδώ και χρόνια υποβαθμίζει συστηματικά με τη ρητορική του τη δημόσια εκπαίδευση, προωθώντας –ακόμη και διαφημίζοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης– τα συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης.
   Ακόμη κι αν αυτά τα συμφέροντα αφορούν τον κουμπάρο του.
   «Το @BCA_COLLEGE ξεκινά σε νέο υπέροχο κτίριο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το νέο Ακαδημαϊκό έτος. Πραγματικό κόσμημα! Καλή καλή επιτυχία σε ένα Κολλέγιο που εξασφαλίζει εργασία σε κάθε απόφοιτό του και αναβαθμίζει τις Σπουδές στην Ελλάδα».
   Δεν πρόκειται για διαφήμιση του κολλεγίου, αλλά για tweet που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Αδ. Γεωργιάδης. Αυτό που παρέλειψε να γράψει ο υπουργός είναι ότι πρόεδρος του BCA είναι ο Μπίλης Δασκαλάκης, ο οποίος έχει βαφτίσει τον γιο του Γεωργιάδη τον Δεκέμβριο του 2014. Τον Νοέμβριο του 2019, όντας πλέον υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Αδ. Γεωργιάδης παρευρέθηκε στην 47η τελετή αποφοίτησης του BCA College, όπου φωτογραφήθηκε αγκαλιά με τον νονό του παιδιού του. Στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ολοι οι απόφοιτοι του BCA βρίσκουν αμέσως μετά την αποφοίτηση δουλειά στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει». Πλέον ο υπουργός δεν θα χρειαστεί να πάει σε άλλη εκδήλωση του BCA, αφού, με τον νόμο που ψήφισε την περασμένη Πέμπτη η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος, οι δουλειές του κουμπάρου του… θα αβγατίσουν.

  Υμνητής των κολλεγίων
   Δεν ήταν όμως η μοναδική φορά που ο Αδ. Γεωργιάδης εξήρε ένα ιδιωτικό κολλέγιο. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση φρόντισε να προβεί και σε πρωτοφανή υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων. Σε ομιλία που έδωσε στην τελετή αποφοίτησης του 2011 στο Mediterranean College –τότε ήταν βουλευτής με τον ΛΑΟΣ– είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν τύχει κανείς από εμάς να κάνει μια απλή βόλτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά να περπατήσει στο Mediterranean College, θα καταλάβει αμέσως ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού χώρου εκπαιδεύσεως και ενός χώρου που δεν θα ήθελα καθόλου να χαρακτηρίσω… Αποτελεί θράσος το να τολμά κανείς σήμερα και να λέει εκ μέρους των δημόσιων πανεπιστημίων ότι αυτοί οι χώροι που είναι γεμάτοι σκουπίδια, βρομιές, καταληψίες…
   Θα έρθουν και θα κρίνουν το Mediterranean College και το αν κάνει καλά ή όχι τη δουλειά του… Το πτυχίο είναι αντάξιο και καλύτερο των συναδέλφων σας στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί εσείς έχετε μάθει πόσο μεγάλος κόπος, πόσο μεθοδευμένη προσπάθεια χρειάζεται και πόσο μεγάλο σύστημα για να φτάσει κανείς εκεί που φτάσατε εσείς σήμερα». Το Mediterranean College είναι μια από τις επιχειρήσεις του ομίλου Ξυνή. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός όμιλος έχει απασχολήσει από το 2010 τη δημοσιότητα, αφού δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο και για ελέγχους αναφορικά με πλαστογραφία παραστατικών σε βάρος του δημοσίου. Ο όμιλος Ξυνή ήρθε στην επικαιρότητα και πάλι το 2016, όταν το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε τις άδειες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College (Β. Ελλάδος) για «λόγους δημόσιου συμφέροντος», ενώ μέλη της οικογένειας Ξυνή είχαν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στη Δικαιοσύνη για πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου.

  «Τα πρώτα ιδιωτικά στην αρχαία Ελλάδα»!
   Δεν είναι όμως η μοναδική φορά που ο Αδ. Γεωργιάδης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στις 20 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή εκδήλωση με θέμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στην οποία παρευρέθηκε ως προσκεκλημένος της ΟΝΝΕΔ και του κυπριακού κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι: «Οποιος έχει αμφιβολία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το πόσο καλό κάνουν σε ένα κράτος να πάρει το αεροπλάνο να δει τη Λευκωσία, κ. Οικονόμου. Εχει αλλάξει η πόλη. Και προσέξτε: έχει γίνει καλύτερο και το δημόσιο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας». Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου 2018, πήγε και ένα βήμα παραπέρα, όταν δήλωσε από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στον τότε υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά σχετικά με την ετυμολογική σημασία της λέξης «άριστος»: «Επειδή λοιπόν σας αρέσει ο Πλάτωνας, να σας πω ότι η Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη ήταν τα πρώτα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Το πρώτο λειτούργησε με τα χρήματα που μάζεψαν οι πλούσιοι φίλοι του Πλάτωνα και το δεύτερο με τα χρήματα που έδωσε στον Αριστοτέλη ο Φίλιππος». Εν αναμονή του αν η Ελληνική Αγωγή του Άδωνη, που παραδίδει μαθήματα αρχαίων ελληνικών (ακόμη και σε σκύλους) και αρχαίας ελληνικής ιστορίας, θα μετατραπεί σε κολλέγιο…
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.