19 Δεκ 2019

Μία προς μία απαρίθμησε τις απάτες της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας - VIDEO

Σκληρές αλήθειες, αλλά αλήθειες, για τη συστηματική εξαπάτηση του κόσμου προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά


   Σκληρή κριτική εφ' όλης της ύλης άσκησε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, τον οποίο χαρακτήρισε κορωνίδα της προεκλογικής και μετεκλογικής απάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Προϋπολογισμός ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και απάτης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
   Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μία προς μία στις απάτες της κυβέρνησης, που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2020.



   Αντιγράφω το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Αν μου ζητάγατε εισαγωγικά να χαρακτηρίσω  με δυο λόγια τον προϋπολογισμό, θα έλεγα ότι είναι ένας Προϋπολογισμός ταξικής μονομέρειας  και πολιτικής ΑΠΑΤΗΣ.
Κορωνίδα μιας σειράς από απάτες που χαρακτηρίζουν τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη.
Προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά.
Απάτες που, όσο κι αν ωραιοποιούνται και συγκαλύπτονται από μια συστοιχία φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, γίνονται όσο περνάει ο καιρός ολοένα και πιο φανερές στην κοινή γνώμη.
Ακόμα και στους  πολίτες που πριν από πέντε μήνες ψήφισαν τη ΝΔ.
Και θα αναφερθώ δειγματοληπτικά σε ορισμένες απ’ αυτές:
Απάτη μέγιστη, η προπαγάνδα σας περί 4ου  μνημονίου. Αυτά λέγατε στην περυσινή συζήτηση εδώ στον προϋπολογισμό. Τη στιγμή που η δική μας κυβέρνηση έβγαζε οριστικά τη χώρα από τον κλοιό των μνημονίων.
Απάτη επίσης μέγιστη, η πολεμική σας για το χρέος, τη στιγμή που η δική μας κυβέρνηση, όχι μόνο το ρύθμιζε επιτέλους προς όφελος της χώρας, μετά από διαπραγματεύσεις δύσκολες, αλλά άνοιγε και έναν καθαρό διάδρομο, μετά από πολλά χρόνια, για την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Απάτη οι διαρκείς επιθέσεις σας σε εμάς τρία χρόνια για τα πλεονάσματα, τα οποία είχατε υποσχεθεί να μειώσετε άμεσα από, το 2020, επειδή εσείς θα είχατε δήθεν αξιοπιστία έναντι των εταίρων.
Και η απάτη αυτή είναι ακόμα χειρότερη, γιατί δεν αξιοποιήσατε αυτό που εμείς ανακοινώσαμε, τη μείωση δηλαδή των πλεονασμάτων από το 2020, με τη δημιουργία του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ειδικού λογαριασμού, που θα εξασφάλιζε τους δανειστές.
Απάτη τρανή οι υποσχέσεις σας περί ανάπτυξης 4%  αμέσως μόλις θα εκλεγείτε, την επόμενη χρονιά. Γιατί εσείς  τάχα, λέγατε, είστε φιλικοί στην επιχειρηματικότητα, ενώ εμείς τη διώχναμε.
Κι ότι θα παραμερίζατε τα γραφειοκρατικά εμπόδια, σε αντίθεση με εμάς. Και τώρα προϋπολογίζετε  2,8% ενώ το ΔΝΤ, τις προβλέψεις του οποίου εκτιμούσατε ιδιαίτερα όλο το προηγούμενο διάστημα, ρίχνει την πρόβλεψη κάτω από το 2%.  Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο 2,3%.
Απάτη  επίσης κορυφαία, η δήθεν μεγαλοψυχία σας για τον ΕΝΦΙΑ. Επί της ουσίας τι κάνατε;  Πήρατε τη δική μας ψηφισμένη απόφαση, νομοθετημένη, για να την εναρμονίσετε με τη δική σας ταξική μονομέρεια. Και να δώσετε 200 εκατομμύρια επιπλέον, προκειμένου να μειωθεί για τα μεγάλα βαλάντια. Να δώσετε δηλαδή τη μερίδα του λέοντος στις μεγάλες περιουσίες.
Σε αντίθεση με μας, που είχαμε ακριβώς την εντελώς αντίθετη λογική.  30% μεσοσταθμικά, αλλά 50 για τις χαμηλές περιουσίες, 10% για τις μεγάλες.
Απάτη τερατώδης η  ελάφρυνση της μεσαία τάξης. Την οποία αντί να ελαφρύνετε, έρχεστε και την επιβαρύνετε.
Με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος, 100 ευρώ ανά νοικοκυριό ετησίως από το 2020 και μετά.
Με την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, διότι δεν ήταν one off μιας και έξω επίδομα προεκλογικό, όπως είπατε, αλλά μόνιμο επίδομα στους συνταξιούχους.
Με το πάγωμα των αυξήσεων του κατώτατου μισθού.
Με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που ετοιμάζετε για τους μη μισθωτούς.
Με την υποχρέωση 30% των αποδείξεων να συλλέγονται, το 30% των αποδείξεων των  ηλεκτρονικών συναλλαγών, για να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο αφορολόγητο.
Και με μια σειρά άλλα μέτρα, που αφορούν τα  μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Απάτη επίσης η εκστρατεία σας για το κοινωνικό μέρισμα, που  χωρίς ντροπή τρία χρόνια τώρα που εμείς το δίναμε σε όσους πραγματικά το είχαν ανάγκη και ήταν υπερπολλαπλάσιο ,το χαρακτηρίζατε “ψίχουλα”.
Και εδώ τα ψίχουλα πέρυσι αφορούσαν  3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Τώρα οι δικαιούχοι μετά βίας ξεπερνούν τα 200 χιλιάδες νοικοκυριά.
Αυτό δεν είναι μέρισμα. Είναι μέρισμα-φάντασμα για τη μεγάλη πλειοψηφία.
Κι ακόμα μεγαλύτερη και πιο άθλια απάτη αυτή που αφορά τα άτομα με αναπηρία, που στην αρχή είπατε ότι μέχρις 24 ετών και μετά είπατε, θα τα πάρουν όλοι. Και τώρα έρχεστε και δίνετε το μέρισμα μονάχα στους συμπολίτες μας με αναπηρία που έχουν επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ. Όλοι οι υπόλοιποι δηλαδή δεν χρήζουν αυτής της προστασίας; Ακόμα κι αυτοί που παίρνουν μια σύνταξη αναπηρική 300 ευρώ;
Απάτη το δήθεν δημοσιονομικό κενό που σας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Ιούλη και το λέτε χωρίς ντροπή, ότι αφήσαμε δημοσιονομικό κενό και αρνήθηκε ο αρμόδιος υπουργός στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρώην υπουργό, τον υπεύθυνο για τα δημοσιονομικά και στην Έφη Αχτσιόγλου να πάνε σήμερα να συναντήσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Γιατί; Γιατί αναγκάζετε, αναγκάζετε τους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου να σας καλύπτουν στην επιχείρηση, των greek statistics που φέρνετε ξανά, όπως κάνατε και τα προηγούμενα χρόνια που ήσασταν στη διακυβέρνηση του τόπου.
Δεν τελείωσα εδώ, έχω και άλλες απάτες. Έχετε γεμίσει με απάτη την πολιτική ζωή του τόπου. Με εξαπάτηση.
Απάτη το επιτελικό σας κράτος που αποδείχτηκε κράτος των πλαστών πτυχίων και της fake αριστείας. Ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί σας. Και το πρόβλημα δεν είναι αν έχουν πτυχία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα, το ψέμα που επιβραβεύεται. Όταν βλέπουμε σε αυτήν τη χώρα καθαρίστριες να πηγαίνουν στα δικαστήρια επειδή έχουν δηλώσει πλαστό πτυχίο, εσείς να έχετε υπουργούς και να μην τους διώχνετε από την κυβέρνησή σας που έχουν δηλώσει ψέματα.
Απάτη βεβαίως και η προεκλογική σας υπόσχεση για  αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από το ποσοστό της ανάπτυξης.
Απάτη μέγιστη και τρισάθλια επίσης, η καταγγελία  προεκλογικά της συμφωνίας των Πρεσπών, ως δήθεν προδοτικής.  Που τώρα, ορθώς, λέτε ότι θα την τηρήσετε και θα την τιμήσετε.
Απάτη το αίσχος της προπαγάνδας σας για το προσφυγικό. Ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που προσκαλούσε τους πρόσφυγες. Ενώ τώρα ανακαλύψατε ότι είναι γεωπολιτικό πρόβλημα.
Απάτη ακόμα και οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Πού είναι αυτές οι μπουλντόζες στο Ελληνικό; Μας είπατε ότι την επόμενη βδομάδα θα τα καθαρίσετε όλα και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουν περάσει 5 μήνες και ούτε ο διαγωνισμός δεν έχει τελειώσει.
Και, τέλος, χυδαία απάτη το δόγμα σας περί δήθεν ασφάλειας, το δόγμα περί νόμου και τάξης. Γιατί ούτε στον νόμο πιστεύετε, κύριε Μητσοτάκη, ούτε στην τάξη. Διότι όταν ο νόμος δεν σας βολεύει, τον αλλάζετε. Όπως κάνατε για τον Διοικητή της ΕΥΠ, που δεν είχε πτυχίο. Αλλά αλλάξατε τον νόμο για να μπορεί να είναι διοικητής χωρίς πτυχίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.