2 Δεκ 2019

Τσίπρας από Αλεξανδρούπολη: Η κυβέρνηση να σταματήσει την παθητική στάση απέναντι στην Τουρκία - VIDEO

- Να σταματήσει τη στρατηγική αδράνεια απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας
- Επέκταση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής


   Να σταματήσει τη στρατηγική αδράνεια απέναντι στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, ζητά από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη ενώ κάνει λόγο για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
   Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία. Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά. Είχαμε προειδοποιήσει, ότι η πολιτική του κατευνασμού δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική και συμμαχίες. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να σταματήσει η στρατηγική της αδράνειας στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Να επαναφέρουμε τον πολιτικό μας λόγο στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που είχαμε το προηγούμενο διάστημα.
Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που είχαν αποφασιστεί από το ευρωπαϊκό συμβούλιο για την παραβατική της δραστηριότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου, πρέπει να επεκταθούν και για την παραβατική της δραστηριότητα νότια της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.