9 Οκτ 2019

Φιάσκο άνευ προηγουμένου για την άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ: Διαρροές και πρωτοφανές τραγελαφικό αλαλούμ στην καταμέτρηση ψήφων για την Προανακριτική- VIDEO

- ΚΙΝΑΛ καρφώνει ΝΔ: Από εσάς οι διαρροές
- ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του ο Μητσοτάκης - Επιβεβαιώθηκε η δειλία του... καλά ξεμπερδέματα»


   Πολιτικά πληγωμένη βγαίνει από τη διαδικασία συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής η άτυπη συμμαχία ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας -για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά- δεν ανακοινώθηκε ποτέ!
   Πρωτοφανή είναι όσα εκτυλίχθηκαν στη Βουλή τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά την πρώτη καταμέτρηση των ψήφων για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Ήταν 01:30 όταν ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε στην Ολομέλεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αναφέροντας πως εκ των 261 ψηφισάντων, 172 ψήφισαν υπέρ και 84 κατά, με τα άκυρα να είναι 4 ενώ υπήρχε και 1 λευκό. Αμ δε!
   Την ώρα που οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες αποχωρούσαν από το Κοινοβούλιο, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, υπάλληλοι της Βουλής τους προέτρεπαν να επιστρέψουν στα γραφεία τους γιατί το αποτέλεσμα που είχε ανακοινώσει ο Κ. Τασούλας ήταν λανθασμένο. Μετά από περίπου μισή ώρα και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από το προεδρείο, γνωστοποιήθηκε ατύπως από τις υπηρεσίες της Βουλής ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν 173 υπέρ και 83 κατά, ενώ τα άκυρα και το λευκό παρέμεναν τα ίδια.
   Το τραγελαφικό κομφούζιο αδυναμίας ολοκλήρωσης μίας μυστικής ψηφοφορίας με μία και μόνο κάλπη ολοκληρώνεται με όσα αναγράφονται στα επίσημα πρακτικά της Βουλής, καθώς οι στενογράφοι -μετά από ανάλογη εντολή- αναγκάστηκαν να προσθέσουν στα λεγόμενα του κ. Τασούλα λόγια που δεν είπε ποτέ.
   «Ψήφισαν συνολικά 261 Βουλευτές. Ευρέθησαν στην κάλπη 261 ψηφοδέλτια. Έγκυρα 256 ψηφοδέλτια. Άκυρα 4 ψηφοδέλτια. Λευκά 1 ψηφοδέλτιο. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 172. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 84», είναι η αληθής ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το εξής προϊόν φαντασίας: «Συγγνώμη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνω ορθώς: Υπέρ της πρότασης ψήφισαν: 173. Κατά της πρότασης ψήφισαν: 83».



  Διαρροές, ψίθυροι και πληροφορίες
   ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι τα κόμματα που υπερψήφισαν τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του τέως αν. υπουργού Δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25 είχαν αποχωρήσει από τη διαδικασία.
   Με δεδομένο ότι από τη συμπολίτευση απουσίαζε ένας βουλευτής, υπέρ της πρότασης των 30 βουλευτών της ΝΔ θα έπρεπε να έχουν ψηφίσει 179, ενώ οι τέσσερις δικαιολογημένες απουσίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν ως αποτέλεσμα η πρόταση να καταψηφιστεί από 82 βουλευτές. Αντ’ αυτού, 173 υπερψήφισαν, με τη μία ψήφο επιπλέον στο κατά (σ.σ. 83) και το λευκό να αποτελούν ακράδαντες διαφοροποιήσεις από βουλευτές είτε της ΝΔ, είτε του ΚΙΝΑΛ ή και από τα δύο κόμματα.
   Διόλου αμελητέο ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, τρία από τα τέσσερα άκυρα κρίθηκαν από την εφορευτική επιτροπή ως τέτοια επειδή στο φάκελο συμπεριλήφθηκαν και τα λευκά, ενώ το τέταρτο άκυρο ψηφοδέλτιο φημολογείται έντονα πως μπήκε στο φάκελο χωρίς να έχει συμπληρωθεί. Προφανώς, δεν νοείται βουλευτές να μην γνωρίζουν πώς πρέπει να ψηφίσουν. Γι’ αυτό και οι ψίθυροι στα πολιτικά πηγαδάκια έχουν φουντώσει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με αρκετούς να εικάζουν πως πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα που έχει ως κύριο αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό ότι συγκεκριμένα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας είχαν ταχθεί δημοσίως κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, ενώ είναι, επίσης, γνωστόν τοις πάσι ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος χαίρει της εκτίμησης συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου με σημαίνοντα ρόλο στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Το αποδεικνύει και η σταδιοδρομία του εγκαλούμενου τέως αν. υπουργού.
   Για την ιστορία, πέρα από τη στηλίτευση της «θεσμικής καινοτομίας» των άδειων υπουργικών εδράνων, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές της ΝΔ: «Δεν θα σας βγει σε καλό».

«Δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του ο Κυρ. Μητσοτάκης»

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το χθεσινό κρυφτό, βρήκε τον δρόμο για τη Βουλή με μία μέρα καθυστέρηση», τονίζει το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ομιλία Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ, το μεσημέρι της Τετάρτης 9/10, αναφερόμενο στην απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για την προανακριτική (όπου ...δεν άντεξε και εμφανίστηκε για να ψηφίσει) και στη σημερινή του παρουσία στη συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

«Η αργοπορημένη προσπάθειά του να διασκεδάσει τις  εντυπώσεις για την πρωτοφανή του φυγομαχία και το συνολικό κυβερνητικό φιάσκο δεν πείθει κανέναν», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει: «Από ό,τι φαίνεται, δεν πείθει ούτε καν τους ίδιους τους βουλευτές του, που του γύρισαν την πλάτη για την σύσταση της προανακριτικής παρωδίας», αναφερόμενος στις έξι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο στη χθεσινή ψηφοφορία.
ΚΙΝΑΛ καρφώνει ΝΔ: Από εσάς οι διαρροές
«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στην συγκεκριμένη υπόθεση», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ΚΙΝΑΛ «καρφώνοντας» το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο σκεπτικό του κατα τ' άλλα βλέπει δεσμούς Παπαγγελόπουλου (!) με την «καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση». 
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε η δειλία του πρωθυπουργού - «Καλά ξεμπερδέματα»
Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού, σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τετάρτης. Φρόντισαν γι΄ αυτό, προσθέτουν, και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδία. Καλά ξεμπερδέματα..., σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.