23 Σεπ 2019

Ηχηρή παραίτηση του διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας

«Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου»


   Ηχηρή η αίτηση παραίτησης που κατέθεσε ο διευθυντής του του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας, Χρήστος Γεώργος, στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Ο κ. Γεώργος, γνωστός όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Άρτας αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία για το ήθος και τις αρχές του, δεν άντεξε το γεγονός ότι, παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες που έκανε, δεν καλύφθηκαν τα κενά στο σχολείο του ούτε σε εκπαιδευτικούς, ούτε σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), ούτε σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).
   Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή».
   Κατά τα άλλα, η ειδική αγωγή έχει... προτεραιότητα!

   Διαβάστε την αίτηση, στην οποία ο κ. Γεώργος αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση:

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Του Γεώργου Χρήστου του Φωτίου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, με Α.Μ.: 567602, Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας, κατοίκου Άρτας (Βορείου Ηπείρου 77, τηλ. 6979160667)
ΠΡΟΣ
Το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου
(Διά του κ. Διευθυντή Π.Ε. Άρτας)
Στην εποχή μας που όλα αλλάζουν και μεταβάλλονται με γρήγορους ρυθμούς, τα μόνα που μένουν σταθερά και αμετάβλητα είναι οι δηλώσεις των εκάστοτε κυβερνώντων ότι η παιδεία είναι η πρώτη εθνική προτεραιότητα και οι χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ στα σχολεία Γενικής και ιδίως Ειδικής Αγωγής.
Κάτι, βέβαια, που δεν θα μπορούσε να λείψει και από το τρέχον σχολικό έτος.
Οι υποσχέσεις για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ότι η εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι στην πρώτη γραμμή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύονται λόγια χωρίς περιεχόμενο αλλά είναι μόνο για να ακούγονται εύηχα στα αυτιά των πολιτών και να γράφονται με μεγάλους τίτλους στα ΜΜΕ.
Γιατί, αν ήταν διαφορετικά, τότε θα έπρεπε με την έναρξη του σχολικού έτους να καλύπτονται άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πώς είναι δυνατό να έχουμε ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά όταν τα ειδικά σχολεία και οι δομές της ειδικής αγωγής υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού;
Ελλείψεις που οδηγούν τους γονείς να στρέφονται σε ιδιώτες για την παροχή συγκεκριμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Μου είναι αδιανόητο να καταλάβω, πώς αφού αυξάνουν οι απαιτήσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ να δίνονται λιγότερες πιστώσεις για την κάλυψή τους;
Γιατί, η Άρτα για άλλη μια φορά είναι ο φτωχός συγγενής της Ηπείρου σε πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Άλλωστε ποιος είναι ο ρόλος του Διευθυντή; Μήπως θεωρείται από κάποιους ότι ο ρόλος του είναι να απολογείται για τις αδυναμίες της πολιτείας να παρέχει την απαιτούμενη εκπαίδευση στους μαθητές με ειδικές ικανότητες; Αντίθετα θεωρώ ότι ο ρόλος του Διευθυντή είναι να διευθύνει το Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, να οραματίζεται, να δημιουργεί τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, να συνεργάζεται, να προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντες, να διαλέγεται.
Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας και σας παρακαλώ να την κάνετε άμεσα αποδεκτή.
Τέλος, με την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:
1. Τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστο, τον πρώην Δήμαρχο Αρταίων κ. Παπαλέξη Ιωάννη και όλους όσους συνέβαλαν για να ξεκινήσει η κατασκευή του 1ου Ειδικού Δημοτικού και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας στο Γλυκόριζο Άρτας.
2. Όσους φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και πολίτες της Άρτας μας στάθηκαν αρωγοί στο έργο μας.
3. Τους γονείς των μαθητών/τριών για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα τα χρόνια που είμαι Διευθυντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας.
4. Τους Διευθυντές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας για την συνεργασία και τη φιλοξενία του Σχολείου μας.
5. Τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/νες και εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού μας και ιδιαίτερα των σχολείων και νηπιαγωγείων που συνεργαστήκαμε.
6. Τον Διευθυντή Π.Ε. Άρτας κ. Γκόρο Λεωνίδα και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Άρτας για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
7. Όλους τους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρέτησαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διευθυντής του Σχολείου, για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Άρτα, 18 Σεπτεμβρίου 2019
Ο αιτών
Χρήστος Γεώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.