12 Αυγ 2019

Πώς να μαζέψουν το ασυμμάζευτο αλαλούμ;

- Κατήργησε με ΦΕΚ το "άχρηστο" Γραφείο και μετά από λίγες μέρες... έβαλε Διευθύντρια την εκλεκτή του!!
- Τώρα παίζουν την κολοκυθιά με το "κατηργημένο' και το ρόλο του...


   Μπορεί η πρώτη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση για την επιλογή της να διατηρήσει ανοιχτό το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη να επικεντρώθηκε -και εύλογα- στην κυβίστηση, καθώς ασκούσε εντονότατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γι’ αυτό το γραφείο, όμως εξίσου ενδιαφέρον είναι και το πρόσωπο που ανέλαβε την ηγεσία του.
   Η Μαρία Αντωνίου είναι ακραία ξενοφοβική και εθνικίστρια, «συναγωνίστρια» χρυσαυγιτών, «νεομακεδονομαχήτρια» και οπαδός της βιομηχανίας γούνας.
   Πλήρης, παρατεταμένη, παγερή –και γι’ αυτό τόσο εύγλωττη- αφωνία στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης αφενός για τη συνέχιση της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης και, αφετέρου, την επιλογή της Μαρίας Αντωνίου ως πολιτικής προϊσταμένης. «Απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της πόλης» λένε ψιθυριστά οι περισσότεροι, «λίγος έπεφτε στον πρωθυπουργό ο Θεόδωρος (Καράογλου);».
   Και το κυβερνητικό αλαλούμ, για τη χρησιμότητα ή μη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (ΓΠΘ) και το αν θα διατηρηθεί τελικά ή όχι, συνεχίζεται.
   Την ώρα που η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρία Αντωνίου, συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια από τους πολιτικούς της φίλους για την ανάληψη της διεύθυνσης του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος διέψευσε ουσιαστικά την ανακοίνωση του Μαξίμου για τη διατήρηση της δομής, υποστηρίζοντας ότι η στελέχωσή του γίνεται απλώς εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης...
   Συγκεκριμένα, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής Πειραιώς του κυβερνώντος κόμματος εκτίμησε ότι η λειτουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά αναγκαία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, «προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις» και ότι «μετά θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο λειτουργίας του ή μη».
   Και αυτό όταν, μόλις ένα 24ωρο πριν, η «φωνή» του Μαξίμου, Στέλιος Πέτσας, δικαιολογώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει μία δομή την οποία υποσχόταν ότι θα καταργήσει ως «άχρηστη» (και το έπραξε στις 11 Ιουλίου βάσει του σχετικού ΦΕΚ), δήλωνε πως ο λόγος της διατήρησής της είναι ότι μεσολάβησε η Συμφωνία των Πρεσπών... «Ο πρωθυπουργός έχει βάλει στην καρδιά της ατζέντας του την προστασία του brand Μακεδονία και την ανάδειξη των μακεδονικών προϊόντων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έκρινε σκόπιμο ότι έπρεπε να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός, μεταλλασσόμενος στις νέες συνθήκες».
    «Τελικά αυτή η κυβέρνηση των «αρίστων» κάθε μέρα μας ξαφνιάζει. Τοποθέτησαν επικεφαλής στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κατάργησαν με ΦΕΚ στις 11 Ιουλίου! Τόσα αυτογκόλ πριν καν ένα μήνα κυβέρνησης;», ανήρτησε ενδεικτικά στο Twitter ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος. Η αποκάλυψη του ΦΕΚ συνιστά έναν… κυβερνητικό εμπαιγμό προς τους «νεομακεδονομάχους» καθώς ο διακηρυγμένος στόχος του ανύπαρκτου Γραφείου της Θεσσαλονίκης είναι «να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.