14 Ιουλ 2019

Κεραμίδα... Κεραμέως και για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στην Άρτα

- Μια απόφαση με πολλά ερωτηματικά και περισσότερες ανησυχίες
- Πάντως, και αυτό είναι ένα γεγονός που επιτείνει την ανησυχία, η κ. Κεραμέως έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καταργήσει νέες Σχολές, όπως έκανε, με το «καλημέρα», με τη Νομική Πάτρας.


   Στο σκοτάδι βρίσκονται οι υποψήφιοι για τα νέες Πανεπιστημιακές Σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τη Σχολή Γεωπονίας, τη Σχολή Μουσικών Σπουδών και τη Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, που εδρεύουν στην Άρτα, καθώς, αν και συμπεριλήφθηκαν στα μηχανογραφικά του 2019, κάποιες περίεργες δηλώσεις της νέας υπουργού Παιδείας δημιούργησαν μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση ως προς τη λειτουργία των νέων Σχολών.
   Σε ανησυχία βρίσκεται και η τοπική κοινωνία, καθώς, ενώ είδε το επί 40 χρόνια αίτημά της να υλοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, από την πρώτη κιόλας εβδομάδα διακυβέρνησης Ν.Δ., βλέπει ότι η ομαλή πορεία της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Άρτα τίθεται εν αμφιβόλω.
   Κι αυτό διότι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι παρατείνει την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων κατά 2 μέρες, προκειμένου, όπως δήλωσε, να εξεταστεί η λειτουργία των νέων τμημάτων που προέκυψαν από τη συγχώνευση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.
   Συγκεκριμένα, ζητά από τους Πρυτάνεις να στείλουν στοιχεία για τα νέα τμήματα που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και συγκεκριμένα:
   Α. Εάν υπάρχουν Προγράμματα Σπουδών και,
   Β. Εάν υπάρχουν μέλη ΔΕΠ για να διδάξουν.
   Παράταση 2 ημερών, λοιπόν για να δει τι; Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι υπάρχουν οι αποφάσεις των Συγκλήτων ως προς το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων. Όπως, επίσης, ξέρει ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν δοθεί, μαζί με τις απαραίτητες πιστώσεις, 650 νέες θέσεις καθηγητών και 300 νέες θέσεις συμβασιούχων, με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των αναγκών των νέων τμημάτων.
   Από την άλλη, δεν μπορεί να μη γνωρίζει η κ. Κεραμέως ότι αλλαγή του μηχανογραφικού, που εμπεριέχει κατάργηση τμημάτων, είναι αδύνατον να γίνει, αφού είναι καταφανώς αντισυνταγματική, ειδικά όταν η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων έχει ήδη υποβάλει μηχανογραφικό.
   Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή η διήμερη παράταση, για το λόγο που ισχυρίστηκε, είναι προφανώς προσχηματική.
   Ό,τι όμως και εάν την ώθησε να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, δημιουργεί πρόβλημα στην Άρτα, καθώς ανεξάρτητα από την τελική έκβαση, είναι βέβαιο ότι πολλοί υποψήφιοι θα διστάσουν να τσεκάρουν Σχολή της Άρτας στο μηχανογραφικό, με αποτέλεσμα ο αριθμός των 650 φοιτητών στο πρώτο έτος, ακόμα κι αν λειτουργήσουν οι Σχολές, μάλλον θα αποδειχθεί άπιαστο όνειρο. Με αποτέλεσμα, ακόμα κι αν τελικά λειτουργήσουν, να έχουν πολύ λιγότερους φοιτητές, με λίγα λόγια θα υπολειτουργούν.
   Πάντως, και αυτό είναι ένα γεγονός που επιτείνει την ανησυχία, η κ. Κεραμέως έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καταργήσει νέες Σχολές, όπως έκανε, με το «καλημέρα», με τη Νομική Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.