9 Ιουν 2019

Η Ν.Δ. κατασκευάζει άλλοθι για να ξηλώσει όλες τις θετικές κατακτήσεις

«Προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι, για να πάρει πίσω όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις της αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών, εφόσον βέβαια κερδίσει τις εκλογές»


   «Άσφαιρη και παραπλανητική» χαρακτήρισε ο Δ. Τζανακόπουλος την κριτική της αντιπολίτευσης περί δήθεν κατάργησης των αντιμέτρων, εγκαλώντας ταυτόχρονα τη Ν.Δ. ότι προετοιμάζει την κατάργηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας που ήδη υλοποιούνται, καθώς προετοιμάζεται «να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών, εφόσον βέβαια κερδίσει τις εκλογές».
  Εφαρμόζονται τα αντίμετρα
   Την ώρα που ψηφιζόταν η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωνε ότι «τα θετικά αντίμετρα, που είχαν ψηφιστεί το 2017 και θα είχαν εφαρμογή το 2019 και το 2020, στην συντριπτική τους πλειονότητα εφαρμόζονται ήδη. Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές περιουσίες, την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, το στεγαστικό επίδομα, τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων κατά 1% ετησίως και 4% συνολικά μέχρι το 2022».
   Ακόμη υπογράμμισε ότι "έχουν εφαρμοστεί και επιπλέον θετικά μέτρα, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, η μείωση της φορολογίας των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις, όπως επίσης και 7.500 προσλήψεις έξω από τον κανόνα του ένα προς ένα για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι', η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 13%, αλλά και της ενέργειας στο 6%.
   Επίσης για το 2020 προβλέπεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ καθώς και η μείωση των συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα, η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 20%, καθώς και άλλα μέτρα ελάφρυνσης που ήδη έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η εφαρμογή των οποίων εξαρτάται βεβαίως από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών".
  Μήνυμα
   Σε αυτό το πλαίσιο ο Δ. Τζανακόπουλος διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι «τα μέτρα αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανέναν τρόπο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως αυτοί ισχύουν».
  Το σχέδιο της Ν.Δ.
   «Η αντιφατική κριτική της Ν.Δ. σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας -την ίδια ώρα βεβαίως που μας κάνει κριτική για τη δήθεν κατάργηση των αντιμέτρων- στην πραγματικότητα φανερώνει τις προθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτε από όσα υπόσχεται, αλλά και να καταργήσει όσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήδη υλοποιούνται» υπογράμμισε και εξήγησε:
   «Προετοιμάζει μεθοδικά το έδαφος για να πάρει όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων πίσω, αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών, εφόσον βέβαια κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι».
   Επιπλέον ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για «άλλοθι για να υλοποιήσει μια πολιτική αποψίλωσης του δημόσιου τομέα με επιστροφή στη μνημονιακή ρύθμιση "μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις", πράγμα βεβαίως που θα οδηγήσει στο πάγωμα των προσλήψεων στη δημόσια Υγεία και την Παιδεία, αλλά και μια πολιτική κρυφών αυξήσεων στη φορολογία με την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή του 6%, στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.