7 Ιουν 2019

Πρεμιέρα πανελλαδικών χωρίς προβλήματα στην Ήπειρο

Επίκαιρο, με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αρκετές δυσκολίες το θέμα της Έκθεσης


   Πριν από λίγες μέρες οι μαθητές της Γ’ Λυκείου βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στις κάλπες και σήμερα, στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, στο μάθημα της Έκθεσης, κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα ιδανικά της δημοκρατίας, για την δημοκρατία και τους νέους και να απαντήσουν τα ερωτήματα που τους δόθηκαν σε ένα κείμενο που χαρακτηρίστηκε από αρκετές δυσκολίες.
   Τα θέματα σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της Ηπείρου δόθηκαν λίγο πριν τις εννέα το πρωί. Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης, μόνο σε ένα εξεταστικό κέντρο υπήρξε πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα.
   Ο κ. Καμπουράκης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Μιχάλης Ράπτης επισκέφθηκαν όλα τα εξεταστικά κέντρα των Ιωαννίνων και διαπίστωσαν επί τόπου ότι η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά.
   Έξω από το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων και οι δύο δήλωσαν ότι οι πανελλήνιες ξεκίνησαν χωρίς κανένα πρόβλημα και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα παιδιά που διαγωνίζονται.
   Οι μαθητές άρχισαν να εξέρχονται από τις αίθουσες λίγο πριν εκπνεύσει το τρίωρο ενδεικτικό των υψηλών απαιτήσεων που είχε η πρεμιέρα των πανελλαδικών. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι πρόκειται για ένα θέμα επίκαιρο με μεγάλο ενδιαφέρον που είχε ωστόσο αρκετές δυσκολίες.
   Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
   Σημειώνεται ότι την επόμενη μέρα της εκάστοτε γραπτής εξέτασης ξεκινά η πειραματική βαθμολόγηση και τη μεθεπόμενη πραγματοποιείται η κανονική βαθμολόγηση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.