23 Ιαν 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για την έρευνα για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Άρτας

Δεν λειτουργούμε με κομματικές, περιστασιακές ή καιροσκοπικές παρωπίδες


   Με αφορμή το ζήτημα της έρευνας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή της Άρτας, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η ευαισθησία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία πλευρά. Ήμασταν και είμαστε πάντοτε μπροστά στους αγώνες για την προστασία των δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Δεν λειτουργούμε, όμως, ποτέ με κομματικές, περιστασιακές ή καιροσκοπικές παρωπίδες.
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει καθορίσει συγκεκριμένες διαδικασίες για τον τρόπο που μπορεί να διεξαχθεί η εν λόγω έρευνα. Επίσης έχει θέσει τις αναγκαίες δικλείδες, ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, αυτή να πραγματοποιηθεί με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
   Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Υπουργείου έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις πάνω στη σχετική συμφωνία που παρέλαβε, σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς όρους καθώς και στις εργασιακές συνθήκες. Άλλωστε με τη θεσμοθέτηση των τοπικών παρατηρητηρίων ελέγχου, οι πολίτες έχουν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια τους, αφού μπορούν να ζητήσουν τη διακοπή των εργασιών αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε απόκλιση από τους όρους που έχουν τεθεί.
   Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που είναι απόλυτα εξασφαλισμένες οι προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν έχουμε λόγο να αντιταχθούμε στο όλο εγχείρημα, αφού αυτό θα συνδεθεί άμεσα με την τόνωση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας, καθώς και με την ενεργειακή αυτάρκεια στην περιοχή μας. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι προς το παρόν το ζήτημα αφορά την έρευνα και όχι την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.