23 Ιαν 2019

450.000 ευρώ στο Δήμο Αρταίων από τον «ΦιλόΔημο» για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, με ενίσχυση της απασχόλησης, της παραγωγικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών


   Στην ανακαίνιση και στον εκσυγχρονισμό των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» της πρότασης που είχε υποβάλλει ο Δήμος, με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ (τα 450.000 ευρώ από το Πρόγραμμα και τα υπόλοιπα 350.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους).
   Το Επενδυτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», το οποίο υλοποιείται από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης, ξεκίνησε στα τέλη του 2017 με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ και ήδη μέσα στο 2018 ξεπέρασε τα 1,9 δισ. ευρώ, στοχεύει, μέσα από τις Προσκλήσεις του προς του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες, ενισχύοντας την απασχόληση, την παραγωγικότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
   Η ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Πρόγραμμα για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς πλέον ο Δήμος θα μπορέσει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ολοκληρώσει παρεμβάσεις ουσίας, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και στην υγιεινή των παιδικών σταθμών.
    Στους σταθμούς αυτούς θα αναβαθμιστούν οι κτιριακές υποδομές, προκειμένου να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017, που αναφέρεται στο πλαίσιο λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.
   Μεταξύ άλλων, θα γίνουν διαμορφώσεις υπαιθρίων χώρων, αντικαταστάσεις καλοριφέρ, προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών, προμήθεια εξοπλισμού για την επάνδρωση των χώρων προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων, εξοπλισμός πυροπροστασίας, επίπλωση όπου απαιτείται, αντικατάσταση πορσελανών και ειδών υγιεινής από φθορές στις τουαλέτες, επιδιορθώσεις στις στέγες, αντικατάσταση –επιδιόρθωση κουφωμάτων κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.