10 Δεκ 2018

Κατάμεστη η Διώνη για τη θεατρική παράσταση που έσπασε τα στερεότυπα - ΦΩΤΟ

Όλγα Γεροβασίλη: Η θεατρική ομάδα της Αστυνομίας έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να σπάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις


   Το θερμό χειροκρότημα των θεατών της κατάμεστης αίθουσας «Διώνη» του Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας, απέσπασε η θεατρική παράσταση «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ», που παρουσιάστηκε χθες, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
   Πλήθος κόσμου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν έξτρα καρέκλες, οι οποίες τοποθετήθηκαν μέχρι και στου διαδρόμους, καθώς οι Αρτινοί προσήλθαν με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν αυτή τη "διαφορετική" θεατρική παράσταση, στην οποία παρέστησαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.
   Και, πραγματικά, οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης, ένστολοι και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας πρόσφεραν για πάνω από 2 ώρες, μια εκπληκτική παράσταση, με άφθονο γέλιο.


   Στον χαιρετισμό του ο ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων: «… η επιλογή της Άρτας ως της πρώτης ηπειρωτικής πόλης στην οποία παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση δεν προέκυψε τυχαία αλλά αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωσή μας έναντι της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία τιμά, με την παρουσία της, την πρωτοβουλία μας.
   Γνωρίζοντας την αγάπη της κυρίας Υπουργού για την ιδιαίτερη πατρίδα της και αναγνωρίζοντας τη στήριξή της στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του Σώματος και βεβαίως στην προσπάθεια της θεατρικής μας Ομάδας να αναδείξει και το άλλο, το πολιτιστικό, το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσία μας απόψε εδώ ήταν, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, πραγματικά μονόδρομος…»


   Στον χαιρετισμό της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ανέφερε: «Στη μεγάλη σκηνή της ζωής, άλλοτε ενεργοί παρατηρητές και άλλοτε πρωταγωνιστές, με τον τρόπο του ο καθένας, βιώνουμε καθημερινά και με πραγματικούς όρους την προσωπική ή συλλογική ανθρώπινη περιπέτεια σε όλες τις εκδοχές της.
   Η τέχνη, στην όποια της μορφή, επιχείρησε από πάντα να σκάψει στον νου και την ψυχή, να καλλιεργήσει, να διδάξει και φορές να λυτρώσει το άνθρωπο από αναζητήσεις, ερωτηματικά και βαθύτερες ανησυχίες.
   Συνήθως μας έρχονται στο νου εκείνοι που κατ΄ επάγγελμα ασχολούνται με την τέχνη. Και δύσκολα, κυρίως λόγω προκαταλήψεων και στερεοτύπων, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως στην Αστυνομία, ένα σώμα με έργο την τήρηση της ασφάλειας, την καταπολέμηση της παραβατικότητας και του εγκλήματος, θα υπήρχαν κάποιοι που θα έβαζαν μέρος από το περίσσευμα του χρόνου τους, για να αναπτύξουν την τέχνη και μάλιστα την τέχνη του θεάτρου, που απαιτεί κόπο και χρόνο.
   Ωστόσο, η θεατρική ομάδα της αστυνομίας, αποτελούμενη από ένστολους και πολιτικούς υπάλληλους που καθημερινά εργάζονται σε διάφορα πόστα στην τροχαία, σε αστυνομικά τμήματα, σε κέντρα επιχειρήσεων και σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται με τον καλύτερο τρόπο να σπάσει τα στερεότυπα αυτά και τις προκαταλήψεις.
   Ήδη μετράει 20 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας με διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, βραβεία και επαίνους.
   Ο καλύτερος όμως έπαινος είναι η δική σας παρουσία εδώ σήμερα, να τους δείτε και να τους χαρείτε, να τους ενθαρρύνουμε, να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε.
   Καλοτάξιδη να είναι η παράσταση και να είστε όλοι καλά.»



   Η «Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ» είναι ηθογραφία της δεκαετίας του ‘60 του Κώστα Πρετεντέρη, η οποία παρουσιάζεται φέτος από τη θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν στη Λέρο και τη Σάμο, ενώ την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 μεταφέρεται στην Πάτρα, όπου θα παρουσιαστεί στο θεάτρο « Royal Patras » στις 20.00.
   Σημειώνεται ότι, η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
   Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999, αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.