8 Οκτ 2018

ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τις δημοτικές εκλογές: Πλατύ, κοινωνικό, προοδευτικό μέτωπο

Οι τελικές επιλογές θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων, συζητήσεων και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες


   Η Γραμματεία της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας συνεδρίασε την Κυριακή 7/10, παρουσία της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη και του βουλευτή Άρτας, Βασίλη Τσίρκα, με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις προοπτικές για τη δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, το προγραμματικό πλαίσιο των οποίων θα κινείται στους παρακάτω άξονες:
   1. Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό – διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με τη συμμετοχή των δημοτών.
   2. Τη συμφωνία σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπόψη του τις προτάσεις και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων, με σεβασμό σε περιβαλλοντικά- οικολογικά ζητήματα.
   3. Τη δημιουργία μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
   4. Τη συνεννόηση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς όλους.
   Οι τελικές επιλογές θα είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων, συζητήσεων και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.