5 Απρ 2018

Τα fake news της Δικαιοσύνης και η πραγματικότητα

- Προς τι τα δύο "χτυπήματα" μέσα σε πέντε ημέρες στον Κοντονή, με αστήριχτα δημοσιεύματα, που φέρουν και ίχνη δολιότητας;
- Μήπως το κίνητρο είναι μια πρόσφατη δίωξη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα;

   Προ ημερών, αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ("Πρώτο Θέμα", "Νέα", "Ελεύθερος Τύπος") έγραψαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε χάρη και αποφυλάκισε καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών που κρατούταν στις φυλακές.
   Λίγες μέρες νωρίτερα, αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ("Καθημερινή", "Νέα" κ.ά.) είχαν υποστηρίξει ότι με τροπολογία Κοντονή στερείται ακόμα και το δικαίωμα της άδειας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.
   Η εικόνα είναι εξουθενωτική: Έχουμε να κάνουμε με έναν υπουργό που αποφυλακίζει ναρκέμπορους, την ώρα που βάζει πιο βαθιά στα μπουντρούμια αγωνιστές της δημοκρατίας, οι οποίοι καταδιώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της χώρας τους!
   Η πραγματικότητα: Ο 22χρονος κρατούμενος για χασίς εξέτισε κανονικά ολόκληρη την ποινή του. Το μόνο που του χαρίστηκε ήταν το πρόστιμο των 50.000 ευρώ, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσε να πληρώσει.
   Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Κατάστημα Χαλκίδας, ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές του στο Τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας. Έδωσε εξετάσεις και πέρασε πρώτος στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, από το οποίο αποφοίτησε εντός του προβλεπόμενου χρόνου με άριστα (9,38). Έχει γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ενώ έχει κάνει αίτηση και στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ, όμως η ποινή αποτελεί τροχοπέδη τόσο για την αποδοχή της αίτησής του όσο και για την έκδοση άδειας παραμονής (βίζα) στις ΗΠΑ.
   Οι εκθέσεις των αρμόδιων εισηγητών και οι γνωμοδοτήσεις είναι θετικές «ως επιβράβευση της έμπρακτης μεταστροφής του αιτούντος», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, καθώς πρόκειται για «άνθρωπο πολύ υψηλής ευφυΐας, ο οποίος θέτει στόχους και τους υπηρετεί με συνέπεια». Σύμφωνα μάλιστα με τις συστατικές επιστολές καθηγητών του, επέδειξε αυξημένο επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον.
   Κατόπιν των θετικών εισηγήσεων, το Συμβούλιο Χαρίτων αποδέχτηκε την αίτηση περί απονομής χάριτος της χρηματικής ποινής και περί άρσεως των εννόμων συνεπειών της καταδίκης. Σημειώνεται ότι ο αιτών έχει διακόψει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, στο ποινικό του μητρώο δεν αναγράφεται άλλη προγενέστερη ή μεταγενέστερη ποινική καταδίκη.
   Έπειτα από όλα αυτά, το γεγονός (που γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στα της Δικαιοσύνης) ότι χάρη δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όχι ο υπουργός Δικαιοσύνης, αποτελεί μια απλή παρωνυχίδα.
   Η δε τροπολογία Κοντονή δεν αφορά τους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά καταδικασμένους (που οι 8 δεν είναι), για τους οποίους έχει υπάρξει αίτημα ή απόφαση έκδοσης (οι οποίοι, αν πάρουν άδεια, προφανώς θα εξαφανιστούν).
   Το αποκάλυψε όχι μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος είπε ότι έγινε "παρανόηση".
   Ωστόσο, τα δημοσιεύματα παραπλάνησαν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Θανάση Θεοχαρόπουλο, που έκανε την (κατά Κοντονή) "πατάτα" της εβδομάδας, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη είναι "ύποπτη". Την ίδια "βάσιμη υποψία" διατηρεί και σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου.
   Προς τι λοιπόν δύο "χτυπήματα" μέσα σε πέντε μέρες από τον αντιπολιτευόμενο Τύπο στον Στ. Κοντονή, με αστήριχτα δημοσιεύματα, που φέρουν και ίχνη δολιότητας;
   Ενδεχομένως λόγω της παρουσίας μιας ενοχλητικής διοίκησης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 
   Ενδεχομένως η εξήγηση για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα να κρύβεται σε άλλες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης και των υποθέσεων διαφθοράς.
   Αλλά σε αυτό το πεδίο, το μόνο που έχει συμβεί εσχάτως είναι η άσκηση δίωξης στον Βαγγέλη Μαρινάκη και το αίτημα για απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.
   Η σκέψη ότι το μπλοκ του αντιπολιτευόμενου Τύπου (Όμιλος Μαρινάκη, Όμιλος Αλαφούζου, "Πρώτο Θέμα" κ.λπ.) "κινητροδοτήθηκε" από την επικαιρότητα που αφορά νεόκοπους εκδότες και θέματα διαφθοράς παραμένει αυθαίρετη. Έτσι δεν είναι;
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.