15 Φεβ 2018

Κίνηση πανικού από τον ερευνώμενο στο σκάνδαλο Novartis, Σαμαρά: Κατέθεσε μηνύσεις κατά πάντων

- Μαξίμου: Σε μόνιμη μανία καταδίωξης ο κ. Σαμαράς, ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του
- ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένουμε να μηνύσει και το... FBI!
- Κοινή ανακοίνωση Προέδρου και εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

   Στην κίνηση πανικού, που είχε προαναγγείλει, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά, καταθέτοντας μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την υπόθεση Novartis. Η μήνυση Σαμαρά στρέφεται κατά των πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη (Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς), Χρήστου Nτζούρα (Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών), Στυλιανού Μανώλη (Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών), και κατά των δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης»
   Τους μηνύει για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία , συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική αυτουργία σε αυτή, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και τους εισαγγελικούς λειτουργούς ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της συμμορίας.

   «Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό»: Έτσι σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου τη μήνυση που κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός κατά του Αλ. Τσίπρα, για την εμπλοκή του ονόματος του Αντ. Σαμαρά στην υπόθεση της Novartis.

   «Ορισμένοι από αυτούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, αδυνατούν να κρύψουν τη νευρικότητα και τον πανικό τους. Και εκτίθενται.Αναμένουμε μετά από τη μήνυση στον Πρωθυπουργό, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, και στους μάρτυρες, ο κ. Σαμαράς να μηνύσει και το FBI. Έτσι, θα αποκτήσει μεγαλύτερη «αξιοπιστία» η θεωρία συνωμοσίας που διακινεί», σχολίασε από την πλευρά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

   Ανακοίνωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Αρείου Πάγου, η οποία αναφέρει:

«Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών.
Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.
Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο. 
Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου-Βασιλοπούλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.