27 Ιαν 2018

Διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για το «Μακεδονικό»

Στόχος της κυβέρνησης η οικοδόμηση εθνικής γραμμής

   Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
   Ο πρωθυπουργός στη 40λεπτη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το «Μακεδονικό» και για τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός.
   Στις 12:30 συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στις 13:30 με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 15:00 θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη και στις 17:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.
   Χθες ο πρωθυπουργός συζήτησε τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι θέματα που παραμένουν, λιμνάζουν εδώ και χρόνια και βαραίνουν την εξωτερική μας πολιτική» τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «αν δεν επιδιώξουμε όμως την λύση τους ενδεχομένως να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με πολύ πιο δύσκολο τρόπο».
   Στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τόνισε ο πρωθυπουργός στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, σημειώνοντας πως οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.
   Νωρίτερα την Παρασκευή, τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του «μίνι» υπουργικού συμβουλίου.
   Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
   Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και η αναβάθμισή τους, κατόπιν της συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρας στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.