13 Νοε 2017

Καμία ανοχή στους μεγαλομπαταχτσήδες!

Η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει την τρίτη αξιολόγηση και την ομαλή έξοδο από τα Μνημόνια και την Επιτροπεία

   Η τρίτη αξιολόγηση κυλάει ομαλά, όλες οι πλευρές έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα, ενώ προέκυψαν κάποια ζητήματα που δημιουργούν προβλήματα, όπως οι πλειστηριασμοί. Ο λόγος προφανώς γίνεται για τους “μεγαλομπαταχτσήδες” και όχι για την πρώτη κατοικία ούτε για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. 
   Όπως, λέει κι ένας φίλος, πολλοί μεγαλομπαταχτσήδες κρύβονται πίσω από την ευαισθησία έναντι των πλειστηριασμών, οι οποίοι δεν αφορούν την πρώτη κατοικία έως 300.000 ευρώ. Έχοντες και κατέχοντες με βίλες, εμπορικά ακίνητα, κότερα και μεγάλη ακίνητη περιουσία, που χρωστούν εκατομμύρια, θεωρούσαν μέχρι τώρα πως είναι στο απυρόβλητο. Το να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι κρίσιμο για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος, το οποίο ανακεφαλαίωσαν πολλάκις οι φορολογούμενοι, που επωμίζονται το δημόσιο χρέος.
   Άλλωστε το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να επιδειχθεί καμία ανοχή σε στρατηγικούς κακοπληρωτές στέλνει σύσσωμη η κυβέρνηση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέση σε κίνδυνο την πορεία των ελληνικών τραπεζών, τα stress tests των οποίων ξεκινούν στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
   Είναι πέρα από σαφές πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
   Μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το να πληρώσουν στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι σημαντικό για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος ενόψει και των stress tests που θα αρχίσουν το 2018.
   Ο υπουργός φέρεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να τόνισε στους βουλευτές ότι η καθυστέρηση των πλειστηριασμών από ένα όριο και πάνω (προστασία πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ που επιβάλλουν ατύπως οι τράπεζες) μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες, γιατί το ΔΝΤ μπορεί να ζητάει επιπλέον κεφάλαια εξαιτίας των υψηλών ποσοστών κόκκινων δανείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
   Ως εκ τούτου, κρίθηκε σημαντικό να διενεργούνται οι πλειστηριασμοί σε έναν χώρο ασφαλή για τους συμβολαιογράφους, ώστε να πεισθούν να αναστείλουν την αποχή από τα καθήκοντά τους πριν από την 31η Δεκεμβρίου. Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε σειρά μέτρων για την προστασία των συμβολαιογράφων, όπως η αυτεπάγγελτη δίωξη για τα εις βάρος τους εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.