13 Οκτ 2017

ΣΚΑΪ: Βαμμένο γαλάζιο ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα - VIDEO

- Η Νέα Δημοκρατία «έκανε κατάληψη» στην αίθουσα σύνταξης του ΣΚΑΪ με αφορμή τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου...
- Ιωάννα Μάνδρου και Μπάμπης Παπαδημητρίου "εκτός γραμμής" καναλιού

   Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία και το επίσημο πλέον γραφείο Τύπου της που εδρεύει στο Φάληρο, ο ΣΚΑΪδεν ορρωδούν προ ουδενός προκειμένου να παράξουν πολιτική υπεραξία. Εν προκειμένω χρησιμοποιούν τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου για να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση με το προφιλές θέμα Μητσοτάκη, την εγκληματικότητα.
   Τον χορό της πολιτικής σπέκουλας άνοιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Με την αναγγελία του θανάτου του γιου του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νώντα Ζαφειρόπουλου, τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας για να εκφράσει τον αποτροπιασμό του, να εκφράσει την βαθιά θλίψη της παράταξης για τον αδόκητο θάνατο ενός εξέχοντος στελέχους της ΝΔ, όπως ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
   Δεν δίστασε, όμως, αν και λίγη ώρα μετά το έγκλημα, να αφήσει υπόνοιες για πολιτικά κίνητρα:
   «Το χέρι αυτών των άνανδρων, δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές. Αυτά τα φαινόμενα θεωρώ ότι θα πρέπει να στηλιτεύονται να στιγματίζονται και να οδηγούν σε μια ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που υπονομεύουν κάθε αρχή κοινοβουλευτισμού και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού που ουσιαστικά σε αυτήν εδώ την αίθουσα και μεγαλύνθηκαν και εδραιώθηκαν για πολλές δεκαετίες», ανέφερε ο Κώστας Τζαβάρας.
   Στη συνέχεια το νήμα της πολιτικής σπέκουλας έπιασε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μέσω twitter, για να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα περί εγκληματικότητας και βίας. Ποιος; Ο άνθρωπος που κρατούσε στα συρτάρια του τους «ματωμένους» φακέλους με τα ρατσιστικά εγκλήματα της Χρυσής Αυγής:


   Ο ΣΚΑΪ μάζεψε όλο το υλικό και έκανε τη δέουσα κοπτοραπτική (όπως αρμόζει σε κανάλι - γραφείο Τύπου και Τεκμηρίωσης της ΝΔ - σύμβουλο επικοινωνίας Μητσοτάκη). Ανακάτεψε τη μικροπαραβατικότητα και εγκληματικότητα με τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα, τον νόμο Παρασκευόπουλου και τα «έντυσε» με μια απομονωμένη φράση του Αλ. Τσίπρα στην απάντησή του στη σχετική επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη στη Βουλή τον Φεβρουάριο. Ο πρωθυπουργός ακούγεται να λέει για την ερώτηση περί εγκληματικότητας στα Εξάρχεια: «Δεν το υποτιμώ ως θέμα, αλλά δεν είναι επίκαιρο», αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε βρει κανένα επίκαιρο θέμα για να καταθέσει ερώτηση στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή. Το σκηνικό συμπληρώνει ο Γιάννης Πιτταράς κάνοντας συρραφή εγκληματικών περιστατικών με σαφή στόχευση τον νόμο Παρασκευόπουλου.
   Η Ιωάννα Μάνδρου, στη συνέχεια, προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Αναφέρει επιτέλους ότι η δολοφονία Ζαφειρόπουλου έλαβε χώρα κοντα στη Λ. Αλεξάνδρας (και στη ΓΑΔΑ), όχι δηλαδή στα Εξάρχεια. Τονίζει ότι δεν πρόκειται για μια επίθεση σε έναν απλό άνθρωπο, αλλά σε επαγγελματία και επιστήμονα του ποινικού δικαίου που γνωρίζει από εγκληματικότητα. Η δημοσιογράφος επιχειρεί μια ανάλυση για το οργανωμένο έγκλημα και για τον προβληματισμό που πρέπει να υπάρξει με βάση τα νέα δεδομένα για τα ζητήματα ασφάλειας. Εκτός γραμμής του καναλιού, αναφέρεται και στις περιπτώσεις αναστολών, πριν από τον νόμο Παρασκευόπουλου.

  Δείτε το αριστούργημα γαλάζιας κοπτοραπτικής:



   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου το πρωί στην εκπομπή του Δ. Οικονόμου «Σήμερα», είπε το προφανές, ότι «ο πληρωμένος δολοφόνος, το βαρύ έγκλημα δεν μπορεί να ελεγχθεί», αποσυνδέοντας τη δολοφονία από την αντιπολιτευτική σπέκουλα περί ανομίας και ελλιπούς αστυνόμευσης:


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.