19 Ιαν 2017

Ο ΔΟΛ, οι δόλιοι, ο Τσίπρας και η διαπλοκή

Με προπηλακίζουν για να σηκώσω ένα τηλέφωνο, να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω «Ό,τι έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι που έδιναν δάνεια με αέρα, δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα». Δεν το έκανα, όμως, κι ούτε θα το κάνω!

Για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ (από την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Αγροτικό):
   Επί ενάμιση χρόνο τώρα ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει προσωπικά δεκάδες φορές στην πρώτη σελίδα.
   Ενάμιση χρόνο τώρα έχει μετατραπεί μια εφημερίδα σοβαρή, αξιόπιστη – με τις διαφωνίες που μπορεί να είχαμε – σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, του κομιστή.
   Αυτή, λοιπόν, η εφημερίδα η ιστορική επί ενάμιση χρόνο με προπηλακίζει πολιτικά στα πρωτοσέλιδα ή στις ραδιοφωνικές της εκπομπές, γιατί είναι συγκρότημα, ότι τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι – μένω σε νοίκι, ξέρετε – είναι σπίτι κάποιου που πήρα από τον πλειστηριασμό, ενός ανθρώπου που δεν είχε να πληρώσει. Άθλιο ψέμα και κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει τότε. Ή ότι δήθεν δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες. Κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει τότε. Άθλιο ψέμα. Ή ότι έχω offshore εταιρείες. Στα πρωτοσέλιδα. Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό bullying, ο προπηλακισμός από αυτούς που ερχόσασταν εσείς και μας φέρνατε τα πρωτοσέλιδά τους;
   Για να κάνω το πολύ απλό, κύριε Μητσοτάκη και κυρία Γεννηματά. Να κάνω ό,τι έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι, να σηκώσω ένα τηλέφωνο και να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω «Ό,τι έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι που έδιναν δάνεια με αέρα, δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα». Δεν το έκανα, όμως, κι ούτε θα το κάνω!
   Και ξέρετε κάτι; Μας λέτε ότι δεν έχει σημασία που δεν το κάνατε, αλλά επειδή ένας πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση, θέλουμε να κάνουμε καινούργια διαπλοκή και – πώς το είπατε; – «Βόρεια Κορέα». Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από τον τύπο και τη δημοσιογραφία στην πολιτική και από εκεί πίσω, από την πολιτική στον τύπο και στη δημοσιογραφία, είναι ελεύθερη αγορά. Όταν δικοί μας κάνουν κάτι αντίστοιχο, είναι Βόρεια Κορέα. Αυτά είναι τα μέτρα και τα σταθμά.
   Πριν από λίγες μέρες ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης, έγινε Διευθυντής στον ΑΝΤ1. Βγήκαμε εμείς να πούμε ότι μετακόμισε ο ΑΝΤ1 στη Νέα Δημοκρατία; Ο υιός του κ. Ψυχάρη ήταν διπλωματικός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, όταν ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αργότερα συνάδελφός σας στα έδρανα εδώ. Να σας πω κι άλλα παραδείγματα; Η κα. Σπυράκη, ο κ. Καψής. Δεκάδες παραδείγματα μπορώ να σας πω.
   Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν, αλλά μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στα πλαίσια του νόμου και όπως μπορούμε στα προγράμματα που οι ίδιες οι τράπεζες φαντάζομαι ότι είναι έτοιμες να συζητήσουμε. Αλλά μέχρι στιγμής, επενδυτές δεν υπάρχουν. Η ιδιοκτησία, εξ όσων γνωρίζω, δεν θέλει να βάλει χρήματα. Όμως, οι τράπεζες δάνεια με «αέρα» δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση.
   Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Θέλω, όμως, να το ξεκαθαρίσω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι. Δεν θα γίνει με καμία συνδιαλλαγή, δεν θα γίνει με τους τρόπους που μάθαμε να γίνονται στο παρελθόν. Και γι’ αυτόν τον λόγο, δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά ή ένα συγκρότημα. Και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους. Αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου, που θα αφορά όλους στον τύπο, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Αλλά, θέλουμε να συζητήσουμε θεσμικό πλαίσιο ισότητας, που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις του τύπου. Καθαρές κουβέντες, όλα ανοιχτά, όλα στο φως, μόνο με συναίνεση. Εμείς δεν παίζουμε πίσω από τις κουρτίνες, δεν κάνουμε συνδιαλλαγές και αυτό το γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία. Και τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους, διότι άλλα πράγματα ειλικρινά τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.