3 Αυγ 2016

Στον Γυφτόκαμπο και φέτος το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου

Όπως πάντα, το πρώτο Σ/Κ του Αυγούστου, ανταμώνει το σ'νάφ'

   Στον Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, στις 5 και 6 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το 37ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ηπείρου, το οποίο περιλαμβάνει πλούσιες εκδηλώσεις.
   Στο γλέντι που θα στηθεί στη Σαρακατσάνικη Στάνη, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 θα είναι παρόντες οι τραγουδιστές, Θόδωρος Ράπτης και Νίκος Λαδιάς, ενώ το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 οι τραγουδιστές Σταύρος Μπόνιας, Νίκος Γιαννακός και Κώστας Γαρέφης.
   Στο κλαρίνο θα είναι οι Αλέξανδρος Τσουμάνης (άξιο τέκνο του Κουκουλίου και των Τσουμαναίων) και ο Γρηγόρης Γιάκης.
   Σημειώνεται ότι η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου δημιούργησε στο Γυφτόκαμπο, πάνω από το Σκαμνέλι, στο Ζαγόρι, την Παραδοσιακή Σαρακατσάνικη Στάνη. Σε έκταση δεκαέξι στρεμμάτων ζωντάνεψε τον τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων, αποδίδοντας πιστά την κατοικία, την επίπλωση και τα καθημερινά τους εργαλεία.


   Εκεί, κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, γίνεται το παραδοσιακό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου. Εκεί λοιπόν και φέτος το ραντεβού.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.