3 Φεβ 2016

Πλήρωσε τα 3,3 εκατομμύρια ο Σταύρος Παπασταύρου της λίστας Λαγκάρντ

ΣΥΡΙΖΑ προς Ν.Δ.: Συμφωνείτε ακόμα με το «μακάρι να είχαμε δέκα Σταύρους Παπασταύρου»;

   Τον θυμάστε εκείνον τον σύμβουλο και καλό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, που το ονοματάκι του ήταν μπλεγμένο στην λίστα Λαγκάρντ; Εκείνη την λίστα που την είχαν ξεχάσει και την έψαχναν τρία χρόνια; Εκείνον τον φίλο, που ο πρώην πρωθυπουργός είχε πει «μακάρι να είχαμε δέκα Σταύρους Παπασταύρου»; Ε, λοιπόν, εάν εκπληρώνονταν η ευχή του Σαμαρά, χθες θα έμπαιναν 33 εκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο. Διότι, εάν δεν το ξέρετε, -ξέχασαν να το πουν στα κανάλια- χθες ο αξιότιμος Σταύρος Παπασταύρος κατέβαλε "ζεστό" χρήμα που μεταφράζεται σε 3,3 εκατομμύρια ευρώ.
   Το... "μικροποσό" υποχρεώθηκε να καταβάλει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να γλιτώσει την δίωξή του για βαριά κακουργήματα. Πρόκειται για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και αφορά δύο λογαριασμούς λογαριασμούς ύψους 5,4 εκατομμυρίων που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.
   Ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Α. Σαμαρά για τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής "μακάρι να είχαμε δέκα Παπασταύρους", αφού ελέγχθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς υποχρεώθηκε να καταβάλει το πρόστιμο διαφορετικά θα έρχονταν αντιμέτωπος με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα).
   Οπότε, μετά από αυτά, δικαίως βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με την πληρωμή προστίμου 3,3 εκ ευρώ για τη Λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Παπασταύρου
Σήμερα, ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Στ. Παπασταύρου πλήρωσε το πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που του καταλόγισε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων για τη «λίστα Λαγκάρντ», Άραγε, η ΝΔ, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε υπερασπιστεί τον κ. Παπασταύρου, με ανακοίνωση της στην οποία μιλούσε για «συκοφαντία που πέφτει στο κενό», αλλά και ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δήλωνε υπερήφανος για τον εξ απορρήτων του, συνεχίζουν να έχουν την ίδια άποψη για τον εκλεκτό τους; Ο κ. Μητσοτάκης, που αυτοπροβάλλεται ως εκπρόσωπος της «Νέας Ελλάδας», της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, θα συμφωνούσε, σήμερα, ότι «μακάρι να είχαμε δέκα Σταύρους Παπασταύρου»;

Σε αυτό το πνεύμα και η δήλωση του Γερογκρινιάρη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.