31 Ιαν 2016

Έτσι προσπαθούν κάποιοι να κοροϊδέψουν τους αγρότες

Και ο πυρηνάρχης της Μεγάρχης στο μπλόκο Κομποτίου; Αυτή κι αν είναι κολεγιά*


   Στη φωτογραφία που βλέπετε, απεικονίζεται  ένα φέιγ βολάν που μοιράζεται στα μπλόκα. Το βλέπεις και σε πιάνει η ψυχή σου. Και με το δίκιο σου σκέπτεσαι: Βρε, τους άτιμους, πάνε να αποτελειώσουν την αγροτιά, ποιος μεροκαματιάρης αγρότης θα αντέξει να δουλεύει τη γη του;
   Μόνο, που το φέιγ βολάν βασίζεται πάνω σε μια μεγάλη παγαποντιά, σε μια τερατώδη παραποίηση της αλήθειας, που αποσκοπεί ακριβώς στο να ξεσηκώσει τον αγρότη του μόχθου. Κοντολογίς, αυτοί που το διακινούν, αποκρύπτουν το γεγονός ότι, μέχρι τώρα τα κέρδη υπολογίζονταν με τεκμαρτό τρόπο, δηλαδή βάσει αυθαίρετων συντελεστών τύπου εκμετάλλευσης και αριθμού στρεμμάτων ή ζώων.
   Έτσι, τα 17.800 του παραδείγματος αντιστοιχούν πάνω-κάτω σε τζίρο (αξία παραγωγής) περίπου 57.000 ευρώ. Όμως, με το νέο σύστημα, που βασίζεται στα λογιστικά βιβλία (Έσοδα μείον έξοδα), όπου στα έξοδα υπολογίζεται για πρώτη φορά και το τεκμαρτό κόστος εργασίας του παραγωγού και των μελών της οικογένειάς του που είναι στον ΟΓΑ, τα 17.800 καθαρό εισόδημα αντιστοιχούν σε παραγωγή (τζίρο) πάνω από 150.000 ευρώ! Αλλά αυτό, αφορά μόνο το 1,5% των παραγωγών...
   Ποιοι φωνάζουν λοιπόν και προσπαθούν να εξαπατήσουν και τους υπόλοιπους; Όσοι ξεβολεύονται, γιατί πλέον δεν θα συμφέρουν οι αγορές χωρίς τιμολόγια ή η χρήση της "μαύρης εργασίας" στα χωράφια. Και οι μεγαλο-μεγάλοι γαλαζοπράσινοι αγροτοσυνδικαλιστές, που καλούνται επιτέλους να πληρώσουν  το κατιτίς τους. Όλοι τους, με δεκάδες, μερικοί και με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον εισόδημα από επιδοτήσεις, που, παρεμπιπτόντως, επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
   Μη ξεχνάμε επίσης, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι η βασική σύνταξη του ΟΓΑ σήμερα είναι €158. Με τη πρόταση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αντικαθίσταται με την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ!
   Και κάτι, πολύ σημαντικό: Η πλειοψηφία των αγροτών, περίπου 400.000 σε σύνολο 645.000, βρίσκεται σήμερα στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Σε δύο μόλις χρόνια από σήμερα, το 2018, θα είναι στην τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία και με το τωρινό σύστημα, θα κατέβαλαν €1065 ετησίως για ασφαλιστικές εισφορές. Με την πρόταση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα καταβάλουν €1238. Δηλαδή, θα πληρώνουν €14,5 το μήνα περισσότερα.
   Θα πάρουν, όμως, σχεδόν διπλάσια σύνταξη. Σύνταξη της τάξεως των €580, από τα οποία τα €384 αντιστοιχούν στην εθνική σύνταξη και τα υπόλοιπα στην αναλογική για 25 εργάσιμα χρόνια. Με το μέχρι σήμερα σύστημα θα έπαιρναν από τον ΟΓΑ €337.
   Απλά πράγματα...

*Σύμφωνα με το slang.gr: Κάνει κολεγιά με κάποιον όποιος τον συναναστρέφεται, όποιος συναγελάζεται μαζί του, δημιουργώντας όχι ακριβώς φιλία, αλλά ένα έδαφος συναντίληψης και εν δυνάμει συνεργασίας ή, αρνητικά, αλληλοκάλυψης.
** Ωραίες φωτογραφίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.