31 Ιαν 2016

«Θα πέσει η νύχτα»: Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ απόψε στην ΕΡΤ2

Μία ομάδα από κορυφαίους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους ο Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν, ο Ρίτσαρντ Κρόσμαν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια ταινία που θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για όσα ανακάλυψαν οι Σύμμαχοι στα κολαστήρια των Ναζί


   Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής «Θα πέσει η νύχτα» (Night will fall) θα μεταδώσει απόψε στις 23.00 η ΕΡΤ2. Πρόκειται για συμπαραγωγή 3 χωρών (Αγγλίας-ΗΠΑ-Ισραήλ-Δανίας 2014) σε σκηνοθεσία: Αντρέ Σίνγκερ με διάρκεια 75 λεπτά.
   Βασισμένο στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί μια συγκλονιστική εμπειρία, με φόντο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
   Η ιστορία της απελευθέρωσης των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί. Μέσα από τη χρήση εξαιρετικού αρχειακού υλικού και μαρτυριών από τους επιζώντες, αλλά και τους απελευθερωτές, η ταινία μιλάει για τις απόπειρες τεκμηρίωσης των σχεδόν απίστευτων σκηνών με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι Σύμμαχοι κατά την απελευθέρωση.
   Το ντοκιμαντέρ καταγράφει πώς μία ομάδα από κορυφαίους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους ο Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν, ο Ρίτσαρντ Κρόσμαν και ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν μια ταινία που θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για όσα ανακάλυψαν οι Σύμμαχοι. Κάθε νέα γενιά δικαιούται να έχει πρόσβαση σ’ αυτές τις αποδείξεις.
   Σε ρόλο αφηγητή, συναντάμε τη διάσημη ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

Βραβεία:
- Εύφημος μνεία της Ειδικής Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέλφριτζ 2014.
- Ειδική μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου της Ιερουσαλήμ 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.