2 Σεπ 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Η αριστερή μελαγχολία τελείωσε – Τώρα ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία

Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει

   «Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε γι’ άλλη μία φορά η Όλγα Γεροβασίλη, «προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη δεινή κατάσταση που την έφεραν πολιτικές 40 ετών». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα 105,8», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προσεχείς εκλογές, στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και για τη στρατηγική του κόμματος.
   Η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και σε συνεχής πιέσεις, εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες. «Έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει ένα σύστημα προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα» συνέχισε.
   Η συμφωνία, πρόσθεσε, «έχει και υφεσιακά μέτρα, που δεν είναι επιθυμητά από εμάς». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι υπάρχει και χώρος και χρόνος για να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει το βάρος αυτής της συμφωνίας.
   Επεσήμανε ότι στα θετικά της συμφωνίας είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το τριετές σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.
   «Το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά.
   Αναφερόμενη στο θέμα ενδεχόμενων μετεκλογικών συνεργασιών, είπε, «δεν θα συνεργαστούμε με την ΝΔ, διότι είμαστε διαφορετικοί ιδεολογικά, πολιτικά. Δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια. Έχουμε άλλους στόχους».
   Επεσήμανε ότι «υπήρξε μια αμηχανία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά όπως φάνηκε και χθες στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, «η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία».
   Επανέλαβε ότι η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.
   «Καθένας επιλέγει την πολιτική του και αυτό κρίνεται στις κάλπες από τον ελληνικό λαό», κατέληξε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.