15 Αυγ 2015

Σαφές μήνυμα Όλγας Γεροβασίλη: Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη

- Δεν θα μας βρουν συμμάχους στους σχεδιασμούς για κυβέρνηση ειδικού σκοπού 
- Νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης

   Σαφές μήνυμα σε όσους απεργάζονται κυβέρνηση ειδικού σκοπού στέλνει η Όλγα Γεροβασίλη: "Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους" τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος επισημαίνοντας πως η πορεία ανάκαμψης της χώρας "περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή".
   Στη συνέντευξή της στην "ΑΥΓΗ της Κυριακής" η Όλγα Γεροβασίλη τονίζει πως η κυβέρνηση, φτάνοντας σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα, πέτυχε μια καθαρή λύση όπως επεδίωκε. "Ήταν νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης" υπογραμμίζει επισημαίνοντας τη δέσμευση ότι "μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει και η συζήτηση επί της ουσίας".
   Τέλος, τονίζει πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές και επικρίνοντας την αντιπολίτευση, που ανακάλυψε όψιμα την απλή αναλογική, υπογραμμίζει ότι αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει "η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟ
* Πώς σχολιάζετε τις επαναλαμβανόμενες πιέσεις της αντιπολίτευσης και διαφόρων κέντρων για τη διαμόρφωση κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης ή ειδικού σκοπού;
Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, που θα επιθυμούσαν διακαώς μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους. Όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, όσα πρωτοσέλιδα και αν στήσουν. Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη. Η πορεία ανάκαμψης της χώρας περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή. 
* Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για έναν εκλογικό νόμο επί το αναλογικότερον και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, όπως ζητάει η αντιπολίτευση;
Η Αριστερά έχει σταθεί σταθερά και απαρέγκλιτα απέναντι στον απαράδεκτο υφιστάμενο εκλογικό νόμο, που δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μετατρέπει τις μειοψηφίες σε πλειοψηφικούς σχηματισμούς. Αυτήν τη συνειδητή επιλογή των κομμάτων της συντήρησης την πολεμάμε χρόνια. Η αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση.
Προκαλεί, όμως, εντύπωση να θέτουν τέτοιο θέμα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία εδώ και 40 χρόνια τάχθηκαν ενάντια στην απλή αναλογική χρησιμοποιώντας διάφορα έωλα επιχειρήματα. Τώρα που ο λαός τους έβαλε στη «γωνία» ζητάνε κάτι που απέρριπταν επί χρόνια. Είναι η απτή απόδειξη ότι βρίσκονται τώρα σε τραγικό αδιέξοδο εκείνοι που έραβαν και ξήλωναν τους εκλογικούς νόμους κατά πώς τους βόλευε για να διατηρούνται και να εναλλάσσονται στην εξουσία επί δεκαετίες.
* Πώς εξηγείτε τη διαρκή προσπάθεια ορισμένων ευρωπαϊκών κέντρων να βάλουν τρικλοποδιές στην υλοποίηση της συμφωνίας; Θα φτάσουμε στο τέλος στην αναδιάρθρωση του χρέους;
Στην Ελλάδα και την Ευρώπη τίποτε δεν είναι το ίδιο μετά τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία. Η λιτότητα, ο αυταρχισμός, η αντίληψη της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας που επιβλήθηκαν ως ευρωπαϊκή στρατηγική από τους γνωστούς κύκλους δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης. Γι' αυτό και εξακολουθούν να επιμένουν. Γιατί είμαστε το «κακό» παράδειγμα. Γιατί ήθελαν να συνθηκολογήσουμε άνευ όρων και εμείς δεν το κάναμε.
Αντίθετα, φτάσαμε σε μια οριστική συμφωνία με τριετή ορίζοντα. Επιδιώξαμε μια καθαρή λύση και την πετύχαμε. Καθαρή λύση επιδιώκουμε και για το χρέος. Ξέρουμε ότι οι «γνωστοί» κύκλοι θέτουν εμπόδια και προβάλλουν αντιστάσεις, οι συσχετισμοί όμως έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Η συζήτηση άνοιξε πλατιά, σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Ήταν νίκη της κυβέρνησης να τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας αναδιάρθρωσης. Έχουμε ήδη αποσπάσει τη δέσμευση ότι μετά την πρώτη αξιολόγηση θα αρχίσει και η συζήτηση επί της ουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.