25 Αυγ 2015

Παράλληλο πρόγραμμα, που θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της συμφωνίας, προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

- Ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για αυτοδύναμη κυβέρνηση
- Με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης

   Για παράλληλο, ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο πρόγραμμα, που δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με την συμφωνία, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα και θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις για τους πιο αδύναμους, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
   «Υπάρχουν υποχρεώσεις τις οποίες έχουμε συμφωνήσει και θα στηρίξουμε, ωστόσο έχουμε παράλληλο πρόγραμμα που θα τρέχει, το οποίο θα είναι αυτό το οποίο πιστεύουμε ότι θα αντιρροπήσει τις δυσμενείς επιπτώσεις, κυρίως στους πιο αδύναμους, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί το έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

Σημεία συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στον Ρ/Σ REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου


Για κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή

Δεν νομίζω ότι ακουμπάει πουθενά στην πραγματικότητα. Η κυβέρνηση  -και ο Πρωθυπουργός- έχει πει σε όλους τους τόνους ότι είναι αναγκαίο και το υποστηρίζουμε να προσφύγουμε στις κάλπες, προκειμένου να έχουμε μια νέα ισχυρή λαϊκή εντολή.

Για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες

Εκτίμησή μας, είναι ότι η πιθανότητα αυτοδύναμης κυβέρνησης είναι ένας εφικτός στόχος. Είναι μεγάλη η ανάγκη σήμερα για τη χώρα, και το γνωρίζουν αυτό οι Έλληνες πολίτες, για σταθερότητα, όχι μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και στο πολιτικό τοπίο. Αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σήμερα, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό την ανανέωση της ισχυρής εντολής στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι στόχος να πηγαίνουμε από εκλογή σε εκλογή και δεν είχαμε και ποτέ στόχο να κάνουμε συνεχώς εκλογές. Όμως, ξέρουμε όλοι ότι έχει προκύψει μια καινούργια δύσκολη πραγματικότητα για τη χώρα, έχουμε ένα νέο περιβάλλον, έχουμε δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία και ως εκ τούτου, προκύπτουν και οι εκλογές σήμερα. Επομένως, ας αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Αυτό κάνουμε, ακριβώς, εμείς και απευθυνόμαστε στον κόσμο να μας δώσει την απόφαση για την επομένη μέρα και για το μέλλον μας.

Οι συνεργασίες γίνονται στη βάση κοινού στρατηγικού στόχου, γίνονται στη βάση κοινής συμφωνίας. Με το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης.

Για τη συμφωνία με τους θεσμούς

Σήμερα, μετά από μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια, έχουμε ένα μνημόνιο, το οποίο δεν έχει αυτά που θα θέλαμε να έχει. Ωστόσο, είναι μια συμφωνία, που έχει σημεία πάνω στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε για να προχωρήσουμε.

Και είναι, επίσης, σημαντική, γιατί μας φθάνει στο θέμα της συζήτησης της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Αυτό είναι το άλλο μεγάλο στοιχείο αυτής της συμφωνίας: Ότι αυτή τη φορά διαμορφώθηκαν συνθήκες - εξ αιτίας του ΣΥΡΙΖΑ - και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον υπέρ μας και αποτυπώθηκε η άποψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και μένει να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Έχουμε μία συμφωνία η οποία έχει βήματα μπροστά της και έχει αφήσει και ανοιχτά παράθυρα για μία συνεχή διαπραγμάτευση και έναν συνεχή αγώνα της διαπραγματευτικής ομάδας και της κυβέρνησης. Και αυτό, ξέρετε, είναι κάτι που ζητάμε να το ξανακρίνει ο ελληνικός λαός. Δηλαδή, να μας πει εάν εκτιμά θετική τη στάση της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και της διαπραγματευτικής ομάδας, σε όλη αυτή την περίοδο διαπραγμάτευσης. Κι εάν εμπιστεύεται αυτή τη κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση, που θα είναι και σκληρή και επίπονη και στη συνέχεια. Δεν έχουμε τελειώσει και δεν θα τελειώσουμε για τα τρία χρόνια. Η προσπάθεια θα είναι διαρκής. Επομένως, θα κληθεί ο ελληνικός λαός να απαντήσει ποιος θα διαπραγματεύεται για το παρόν και για το μέλλον.

Για παράλληλο πρόγραμμα

Το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πέραν της διαπραγματεύσεως. Είναι βασισμένο σε εφικτούς στόχους οι οποίοι θα είναι υλοποιήσιμοι και ρεαλιστικοί και δεν θα έρχονται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας, αλλά θα υλοποιούν παράλληλες δράσεις.
Επομένως, δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα. Και να σημειώσω εδώ αυτό που είπατε, ότι δεν αποτυπώνεται πουθενά ότι τις εκατό δόσεις μας τις ζήτησε κάποιος να τις πάρουμε πίσω.
Δεν ζητήθηκε από τους δανειστές, από τους εταίρους, να πάρουμε πίσω τίποτε από αυτά τα οποία νομοθετήσαμε σε όλο αυτό το διάστημα.

Για απόφαση της προέδρου της Βουλής να συγκαλέσει την Ολομέλεια

Έχει εξαντληθεί πια η κριτική απέναντι στον τρόπο, με τον οποίο η πρόεδρος της Βουλής κρατά ανοιχτή τη Βουλή. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να συμβαίνει αυτό, δεν εξυπηρετεί σε τίποτε παρά μόνο λαθεμένες απόψεις και λαθεμένες στοχεύσεις από την πλευρά της. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να κλείσει. Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, σε λίγο προκηρύσσονται οι εκλογές, η Βουλή θα κλείσει έτσι κι αλλιώς και επομένως αυτό θα πάψει να υπάρχει ως θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.