10 Ιουλ 2015

Η κυβέρνηση της αριστεράς πρέπει να παραμείνει στη θέση της

Όσοι υπερθεματίζουν σε επαναστατικότητα και δεν τους αρέσουν οι υποχωρήσεις τακτικής (και σε ποιον αρέσουν) ας κάνουν μια βόλτα μέσα στον κόσμο

   Η αριστερή κυβέρνηση αυτή την στιγμή είναι η μόνη, η μοναδική ελπίδα που έχει αυτός ο λαός να αποφύγει την κόλαση που του έχουν ετοιμάσει οι πιο αντιδραστικοί καπιταλιστικοί κύκλοι της Ευρώπης κυρίως, μεθοδικά και με την πρόθυμη συνδρομή της ξενόδουλης ντόπιας πλέμπας, εδώ και πολλά πάρα πολλά χρόνια….
   Με αυτό το παντοδύναμο σύμπαν λοιπόν τα έχει βάλει αυτή η κυβέρνηση .
   Υπερτίμησε τις δυνάμεις της ;;; Ίσως… Υποτίμησε τον αντίπαλο και πάλι ίσως… Ρίχθηκε όμως στη μάχη όπως οφείλει στην ιστορία της, στον λαό της, στο ίδιο το αξιακό της σύστημα .
   Συνειδητοποιώντας ότι παλεύει και για την τιμή ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ήταν στην αφάνεια και στην μεγαλύτερή της… ύφεση. Ρίχτηκε στον αγώνα αυτό προσδοκώντας και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες να παρασύρει και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης…. Για να σωθεί η Ευρώπη η δική μας, των λαών ….
   Τι πέτυχε ως τώρα ;;;
   Να ακουστεί η φωνή της σε όλο τον κόσμο, να ακούσουν όλοι οι λαοί και πρωτίστως οι λαοί της Ευρώπης, ότι η Ελληνική αριστερά έχει σχέδιο να βγει η Ευρώπη απ” τη κρίση, χωρίς να πεθάνει η δημοκρατία, χωρίς την αναστολή των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς να βουλιάξουν οι λαοί στην εξαθλίωση .
   Όλος ο κόσμος παρακολούθησε την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Την αποθέωση του Τσίπρα ακόμα και από τους μη παραδοσιακούς φίλους, και το κρεσέντο θυμού, εκνευρισμού και σαστιμάρας των αντιπάλων….
   Ο πρωθυπουργός αυτής της μικρής και αδύναμης χώρας έγινε ο ηγέτης ουσιαστικά πλέον της αναγεννημένης από τις στάχτες της, Ευρωπαϊκής αριστεράς και η ελπίδα όλων των λαών της….
   Οι παντοδύναμοι αναγκάστηκαν να μπουν στο οδυνηρό και για αυτούς δίλημμα….
   Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν αύριο, αλλά νομίζω ότι εμείς πρέπει να σκεφτούμε πολύ καλά τι διακινδυνεύουμε…. Κουβαλάμε την ευθύνη αυτού του λαού και των άλλων λαών…. Θα το πω ευθαρσώς . Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη θέση της, δυνατή και περιφρουρημένη . Πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει, πρέπει να της δοθεί ο χρόνος να συνεχίσει τον πόλεμο που άρχισε .
   Πρέπει να της δώσουμε την δύναμη και την πίστη και την στήριξη να αντέξει στον σεισμό που ξεσηκώνουν οι ένθεν κακείθεν εχθροί και φίλοι, ώσπου να φτάσουν οι…. ενισχύσεις από Ισπανία, ώσπου να ανάψουν κι αλλού οι φωτιές .
   Θα ήταν έγκλημα μεγάλο, ιστορικό να εγκαταλείψουμε από την πρώτη, ναι την πρώτη μάχη, τον πόλεμο που αρχίσαμε με την στήριξη και την αμέριστη εμπιστοσύνη του λαού μας. Όσοι υπερθεματίζουν σε επαναστατικότητα και δεν τους αρέσουν οι υποχωρήσεις τακτικής (και σε ποιον αρέσουν) ας κάνουν μια βόλτα μέσα στον κόσμο…. Να δουν τι λέει επιτέλους αυτός ο λαός, τι θέλει, τι πιστεύει. Δεν μπορούν σαν το ΚΚΕ να αποφασίζουν για το καλό του ερήμην του….
   Όλες αυτές τις μέρες της αναταραχής, έχω διαπιστώσει ένα σχεδόν θαύμα, έχω εκπλαγεί ειλικρινά…. Πάω σχεδόν ενοχικά για αυτά που υποσχεθήκαμε και δεν μπορούμε άμεσα να πραγματοποιήσουμε και συναντώ αποδοχή, καρτερικότητα, υπομονή, αισιοδοξία και πίστη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά….
   Τώρα που σηκώσαμε κεφάλι όλα θα πάνε καλά, όσες δυσκολίες και να περάσουμε θα αντέξουμε και θα ξαναγίνουμε ένας τόπος προκομμένος. Όλα θα φτιάξουν σιγά – σιγά…. Αυτά ακούω !
   Αυτή την ελπίδα δεν πρέπει να την καταστρέψουμε τώρα. Αυτή την αριστερά ( του 4%) που την χλεύασε στην αρχή το ντόπιο διεφθαρμένο σύστημα, ο λαός που έβλεπε να αφανίζεται σιγά σιγά, άρχισε να ακούει τη φωνή της και να την εμπιστεύεται. Την έκανε κυβέρνηση με ποσοστό αυτοδυναμίας παραλίγο.
   Και μόλις πριν λίγες μέρες ανανέωσε την εμπιστοσύνη του αυτός ο λαός ο γονατισμένος με το πρωτοφανές ποσοστό του 62%….
   Όσοι λοιπόν απεργάζονται σχέδια να ρίξουν την κυβέρνηση αυτή την στιγμή, βαδίζουν κατ' ευθεία στο δρόμο της καταστροφής αυτού του λαού και όχι μόνο και συνοδοιπορούν με τους εχθρούς έσω και έξω….
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.