27 Ιουλ 2015

Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου

Στα 4 μονοπάτια της Δαφνούλας και στους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς της περιοχής

   Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων – Χαράδρας Αράχθου, ο Όμιλος Μοντέρνων Αθλημάτων «Πρωτοπόρος», η Τοπική Κοινότητα Δαφνούλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά εκδηλώσεις με τίτλο: Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου.
   Η Δαφνούλα βρίσκεται 22 χλμ ανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων στην κορυφογραμμή του Δρίσκου σε υψόμετρο 950μ. με θέα τη λίμνη Παμβώτιδα και τη χαράδρα του Αράχθου. Ο χώρος της εκδήλωσης βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από την πλατεία του χωριού.
   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015
Επίδειξη αγώνα τοξοβολίας πεδίου και συναυλία με τον Δημήτρη Υφαντή, στο τραγούδι, τον Θανάση Βόλλα, στο λαούτο και τον Νίκο Τάσση, στο κλαρίνο.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015
Πανελλήνιο αγώνα τοξοβολίας πεδίου, 5ο TFG Πύρρος 2015. Ώρα έναρξης: 5 μ.μ. και ώρα απονομών: 9 μ.μ.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια με τον Γιάννη Σταύρου, κιθάρα και τραγούδι, τον Νίκο Παππά, μπουζούκι, την Ανθή Σταύρου, πιάνο και τραγούδι, και τον Παύλο Μαζανίτη, τραγούδι.

   Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των τεσσάρων μονοπατιών και των ξηρολιθικών πέτρινων οικισμών των ντόπιων κτηνοτρόφων, γι’ αυτό, κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, μετά τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στα μονοπάτια και τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς. 
   Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες και θα γίνει παρουσίαση ιστορικών στοιχείων του χωριού και φωτογραφικού υλικού της περιοχής.

Ώρα έναρξης συναυλιών: 9 μ.μ. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.