19 Ιουν 2015

Έπεσαν οι υπογραφές για τον Greek Stream

Έργο τεράστιας γεωπολιτικής και οικονομικής σημασίας για την Ελλάδα

   Στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, συναντήθηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων (Vnesheconombank-VEB)» της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ και υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου με τη διακριτική ονομασία "Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός".
   Ο αγωγός είναι το μεγαλύτερο έργο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, θα περνάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διέρχεται από την βόρεια και δυτική Ελλάδα και θα κατευθύνεται στην κεντρική Ευρώπη, μεταφέροντας ρώσικο αέριο. Αυτή η υπογραφή έχει τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία για την Ελλάδα. Είναι μια συμφωνία που συζητούνταν για πάρα πολλά χρόνια, αλλά καμιά κυβέρνηση, μέχρι τώρα, δεν είχε το θάρρος να το προχωρήσει, υποκύπτοντας στις πιέσεις που ασκούνταν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
   Αν συνυπολογίσουμε και τον ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο, τότε εύκολα μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την βαρύνουσα γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας. Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γεγονός ότι η χώρα μας θα είναι ουσιαστικά ενεργειακό σταυροδρόμι, υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού μας και όχι όσων επιβουλεύονται την αυτοδιάθεσή μας.

1 σχόλιο:

  1. -.Μακριά από την Ρωσία!!!
    -Τόσο η τσαρική Ρωσία,¨όσο και η Σοβιετική Ρωσία και η Μετα-σοβιετική Ρωσία,του Γκορμπατσόφ, του Γιέλτσιν και της ομάδας της Πετρούπολης ήταν η πιο αναξιόπιστη σύμμαχος, ιστορικά.Οι πελατειακές σχέσεις ,οικονομικές και γεωστρατηγικές, μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία και για κανένα λόγο δεν θα τις διακινδύνευε για χάρη της Ελλάδος, της Κύπρου, της Σερβίας,κλπ..Θα μας παραδώσουν κατευθείαν στα Γερμανικά χέρια, αφοπλισμένους.Ο ρομαντισμός για <>,το ομόδοξο γένος, κλπ, θα μας οδηγήσει σε οδυνηρές και ταπεινωτικές περιπέτειες.
    -Εξ άλλου οι Ρώσοι τον Μάρτιο του '13 στην Κύπρο, και πιο πριν με την αγορά των S300 οπλικών συστημάτων, είχαν την ευκαιρεία να επιδείξουν συμπεριφορά μεγάλης δύναμης.
    Η Ρωσική ηγεσία που εκπροσωπεί σήμερα την ρωσική ολιγαρχία όχι μόνο δεν αντιμάχεται αλλά συντάσσεται με την επικράτηση των κυρίαρχων οικονομικών συμφερόντων της Δύσης.Η μόνη ανησυχία τους είναι μήπως τους καταπιούν και τους παραμερίσουν, χάριν ανάδειξης άλλης άρχουσας τάξης.Αναζητούν δηλ. από μέρους τους ένα modus vivendi με τους κυρίαρχους κύκλους του κόσμου της <> και ουδόλως ενδιαφέρονται για δικαιοσύνη,αλληλεγγύη των Λαών και εθνικά δίκαια και μάλιστα μικρών εθνών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.