18 Ιουν 2015

Συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα την Παρασκευή

Πιθανή η υπογραφή για τον αγωγό

   Τετ - α - τετ συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Στο Φόρουμ παρόντες θα είναι και άλλοι ηγέτες, όπως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας Βαν Γιαν, και προσωπικότητες, όπως οι Ρομάνο Πρόντι και Φρανσουά Φιγιόν.
   Εν τω μεταξύ, με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα εγγυάται στους επενδυτές ότι η χώρα θα είναι και μετά από ένα χρόνο μέλος της Ευρωζώνης» ήταν το χθεσινό μήνυμα του καγκελαρίου μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.
   Χθες ο πρωθυπουργός συνάντησε τους πρεσβευτές των κρατών - μελών του Αραβικού Συνδέσμου με θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και την ανάγκη συντονισμού σε διμερές και πολυμερές επίπεδο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων περιφερειακών προκλήσεων. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές προώθησης και ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.