11 Φεβ 2015

Και στην Άρτα θα φωνάξουμε Kein Schritt zurück, που λεν και στο χωριό τους...

Στην κεντρική πλατεία, στις 6 το απόγευμα. Ό,τι καιρό και να κάνει, με κρύο και με χιόνια, με σκούφους, γάντια και κασκόλ, η φωνή μας θα είναι καθαρή. Και περήφανη

   Έκτακτο Eurogroup σήμερα, με τους τοκογλύφους και τους εκπροσώπους του νέου γερμανικού μεγαλοϊδεατισμού, να περιμένουν με τσιμέντο ταχείας πήξεως προκειμένου να κλείσουν όποια ρωγμή κινδυνεύει να ανατρέψει τη Νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των Τραπεζών και των Ολιγαρχών, την Ευρώπη του Βορρά που τρέφεται με τις σάρκες του Νότου.
   Την δήθεν Ενωμένη, αλλά βαθιά διαιρεμένη στους «από πάνω» και στους «από κάτω», ακόμη κι αν το δει κανείς ως γεωγραφικό χάρτη…
   Απέναντί τους δεν θα βρουν μόνο τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, τον Γιάνη -με ένα «νι» που λέει κι ο τραγικός Άδωνις- Βαρουφάκη. Όλη η Ελλάδα θα είναι στο Eurogroup. Όπως έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του, στο facebook, μαζί του θα είναι τα 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που υπέφεραν άδικα τόσο χρόνια. Ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες άνεργοι. Οι 2,5 εκατομμύρια φτωχοί. Οι 300.000 νέοι και νέες που έφυγαν μετανάστες στο εξωτερικό. Αυτοί θα είναι σήμερα στο Eurogroup.
   Αλλά και πίσω, στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, ο κόσμος θα είναι στο πόδι. Οι πολίτες αυτής της χώρας ορθώνουν το ανάστημά τους για να στηρίξουν την κυβέρνηση, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα ενός λαού για εθνική κυριαρχία, δημοκρατία, αυτοδιάθεση αξιοπρέπεια. Για το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός το μέλλον του και όχι οι μηχανισμοί (τράπεζες, ΔΝΤ κλπ). Επειδή κυρίαρχος είναι και πρέπει να παραμείνει ο λαός.
   Αυτός ο λαός, ο Ελληνικός, στηρίζει με συντριπτικά ποσοστά, που ξεπερνούν το 75%, την αταλάντευτη στάση της κυβέρνησής του. Δεν αντέχει άλλο τον φαύλο κύκλο της ύφεσης-λιτότητας, την ανεργία, την φτώχεια, την ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση.
   Σ’ αυτή την κυβέρνηση έδωσε την ξεκάθαρη εντολή, που συμπυκνώνεται στην φράση «Ούτε βήμα πίσω». Τέρμα οι αδιέξοδες πολιτικές. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και οι Έλληνες δεν είναι πειραματόζωα.
   Κι αν δεν το καταλαβαίνουν οι εταίροι, ας το φωνάξουμε και στην γλώσσα τους:
Kein Schritt zurück
   Στην Άρτα, θα το φωνάξουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 6 το απόγευμα. Ό,τι καιρό και να κάνει, με κρύο και με χιόνια, με σκούφους, γάντια και κασκόλ, η φωνή μας θα είναι καθαρή. Και περήφανη.

γράφει ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.