2 Φεβ 2015

Θα ξανακτιστεί το Γεφύρι της Πλάκας

Δέσμευση του Τζουμερκιώτη πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

   Την κατεστραμμένη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργών Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
   Ο κ. υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ανακατασκευή του ιστορικού γεφυριού και τόνισε –και με την ιδιότητά του ως μηχανικός και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΤΕΕ- πως είναι ένα έργο απόλυτα υλοποιήσιμο.
   Ήδη, έχουν γίνει οι κατάλληλες επαφές με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το ΤΕΕ και ιδιώτες, που προσφέρθηκαν να εκπονήσουν και να προσφέρουν δωρεάν την μελέτη ανακατασκευής και αυτό που απομένει είναι να υποχωρήσουν τα νερά, ώστε να συγκεντρωθούν τα αρχικά δομικά υλικά της γέφυρας, που τώρα βρίσκονται διάσπαρτα στην κοίτη του ποταμού Αράχθου, σκεπασμένα από το νερό.
   Για τον ίδιο σκοπό, έχει φθάσει από χθες στην Άρτα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα, τα οποία εκτός από το Γεφύρι της Πλάκας θα εξετάσουν όλα τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας, που δέχθηκε μεγάλη καταπόνηση από τον τεράστιο όγκο νερού, που απελευθερώνεται από τον εκχειλιστή του φράγματος Πουρνάρι Ι.
   Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας έγινε νέα σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των πλημμυρικών φαινομένων στα χωριά της πεδιάδας, αλλά και για τις ζημιές στον ορεινό όγκο από κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Ταυτόχρονα, έγινε ο απαραίτητος συντονισμός των δημοτικών και κρατικών υπηρεσιών, ώστε να αρχίσει αμέσως η καταγραφή των καταστροφών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

γράφει ο Γρηγόρης Τατσιόπουλος στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.