4 Φεβ 2015

Είχαμε καιρό να δούμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό, που δεν είναι... καρπαζοεισπράκτορας!!!

Απορώ πώς έχουν μούτρα και εμφανίζονται, αυτοί που, τόσα χρόνια, προσπαθούσαν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, από το ΝΑΙ σε ΟΛΑ...

   Διάβασα κάπου τον ορισμό του καρπαζοεισπράκτορα: "Αυτός που τον έχουν όλοι του κλότσου και του μπάτσου. Αυτός που δεν έχει ούτε το θάρρος να σηκώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και συνήθως γίνεται ο περίγελος της παρέας."
   Λογικό είναι ένας καθ' έξιν καρπαζοεισπράκτορας, κάποιος που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους γύρω του ότι η οσφυοκαμψία, η υποτέλεια και η υποταγή είναι μονόδρομος, να μην χαίρει καμιάς εκτίμησης, γεγονός που νομοτελειακά τον οδηγεί σε ψυχολογικά συμπλέγματα, κοινώς κόμπλεξ.
   Έτσι, κάποιοι, καθ' έξιν καρπαζοεισπράκτορες, που συνομιλητές τους είχαν τους υπαλλήλους της τρόικα, βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να προδικάσουν πως το στραβομουτσούνιασμα του Ντάινσελμπλουμ, του αγοριού με τις μπούκλες, είναι ο προάγγελος της απομόνωσης και της καταστροφής...
   Μέσα σε πέντε μέρες, οι συνεχείς επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με Ευρωπαίους ομολόγους τους και η συνεπής τήρηση των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ελληνικό λαό, άλλαξαν τελείως το κλίμα.
   Οι Ευρωπαίοι ξέρουν πια, πως έχουν να κάνουν με έναν ισότιμο ηγέτη και όχι με έναν yesman και οι Έλληνες ξανακερδίζουν την αξιοπρέπεια, που είχε καταρρακωθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των μερκελιστών.
   Στην φωτογραφία βλέπετε το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μέσω Twitter, προς τον Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα μετά την συνάντησή τους:
   «Ένας πρωθυπουργός που ταξιδεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ένας πρωθυπουργός που μάχεται για τη συνεργασία, όχι για τον διαχωρισμό. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή Πρωθυπουργέ της Ελλάδας ΑΤσίπρα»

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.