11 Φεβ 2015

Τι ετοιμάζουν για τις Απόκριες οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Άρτας;

Σκουφάς και Μακρυγιάννης έτοιμοι για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις


   Το Δελτίο Τύπου του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ αναφέρει:
   Κάθε μέρα δεν είναι ίδια με τις άλλες. Ας γυρίσουμε για λίγο τις πλάτες μας στη συννεφιά του κόσμου και ας διασκεδάσουμε. Και φυσικά εμείς φοράμε μάσκες μόνο το Τριώδιο.
   ☺ Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 7.00 το απόγευμα. Όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (Παιδικό – Μικτό – Γυναικών) θα πάρουν μέρος στο Καρναβάλι Γυναικών με θέμα: 
«Ονειροπαρμένοι …»
   Η Φιλαρμονική του Συλλόγου μας θα συνοδεύσει μουσικά το ξεφάντωμα στο Καρναβάλι Γυναικών.

   ☺ Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στις 7.00 το βράδυ.
 «Θα γίνουμε μπαντίδες, θα γίνουμε γιατροί 
 Να πούμε πώς γλεντούσαν παλιά οι Αρτινοί» 
   Εδώ και τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε και πήραμε τους δρόμους ντυμένοι μπαντίδοι και γιατρούδες, αναβιώνοντας το παλιό αρτινό αποκριάτικο έθιμο. Λέμε και φέτος να ξαναταράξουμε τα νερά… Παραδοσιακή ορχήστρα θα μας συνοδεύει στα πειράγματα, στα τραγούδια και στους χορούς. Γιατί οι Απόκριες δρώμενα ήταν πάντα στην Άρτα. Και μεις επιμένουμε να θυμόμαστε!!!
   Συμμετέχουν το Μικτό Χορευτικό και το Τμήμα Γυναικών, η Χορωδία και η Φιλαρμονική του Συλλόγου μας.
 
   ☺ Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 11.00 το πρωί, το Γαϊτανάκι μας, πιστό στο ραντεβού του χρόνια τώρα από το 1978 , θα τυλίξει και θα ξετυλίξει τις κορδέλες του. Η νύφη και ο γαμπρός, τα συμπεθέρια, τα κλαρίνα θα είναι κι αυτά εκεί. Και σεις οι εκλεκτοί μας καλεσμένοι. Φυσικά και δε θα λείψουν οι γκαμήλες και ο γανωτζής. Για να μην ξεχνάμε.
   Συμμετέχουν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας (Παιδικό – Μικτό – Γυναικών). Στους δρόμους θα βρεθούμε πάλι, φέρνοντας μνήμες και χαμόγελα, κέφι, χορό και τραγούδι.
   Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου γίνονται από κοινού με το δήμο Αρταίων.
   Καλές Αποκριές και καλά Κούλουμα.

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» θα συμμετέχει στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην πόλη μας από το Δήμο Αρταίων με την παιδική του Χορωδία που θα είναι οι μουσικές «ΝΟΤΕΣ» στο Καρναβάλι των Γυναικών το Σάββατο το βράδυ 14 Φεβρουαρίου. 
   Επίσης, την ίδια μέρα το μεσημέρι, στην πλατεία της πόλης μας, θα παρουσιάσει το αποκριάτικο δρώμενο «Ο ΠΑΝΑΡΑΤΟΣ» που έχει τις ρίζες του στην τραγωδία Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση, και ως διασκευή είναι συνδεδεμένο με την αποκριάτικη παράδοση στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.