6 Ιαν 2015

Το MEGA... πολεμάει και χάνεται στην μετάφραση και στην κοπτοραπτική!!!

- Τι Podemos τι Πόλεμος, τι Λωζάνη τι Κοζάνη!!!
- Θα ξεχάσουμε και τα Γαλλικά που... δεν ξέρουμε!!!

   Όταν λέμε "αξιόπιστη πληροφόρηση", δεν παίζουμε. Το εννοούμε και, μάλιστα, με την βούλα. Καμιά φορά γίνονται και λάθη, αλλά μην κάνετε κιόλας έτσι, όλα μέσα στην ζωή είναι...
   Τώρα βέβαια, υπάρχουν κάτι κακόπιστοι ΣΥΡΙΖΑίοι, που θεωρούν ότι είναι πολλά τα... περίεργα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών, ώστε να τα προσπεράσουμε στο ντούκου και να τα αποδώσουμε σε λάθη.
   Από τη μία ο ΣΚΑΪ, να μας δείχνει διαρκώς τη δική του αριθμητική στα γραφήματα, που παρουσιάζει με τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις. Άλλα μαθηματικά, καινούρια, με το 43% να το δείχνει ότι είναι σαφώς μεγαλύτερο από το... 49,5%!!!
   Σειρά παίρνει τώρα το MEGA, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, χθες Δευτέρα 5/1. Δείτε εδώ, στο 38.45'.
   Όχι μόνο μεταφράζει λάθος, από παραδρομή φυσικά και βεβαίως-βεβαίως, τι φανταστήκατε κακόπιστοι, το εξώφυλλο της «Liberation», αλλά και ανακατεύει τα θέματα της εφημερίδας, κόβοντας και ράβοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα, ώστε να πετύχει το επιθυμητό (για το MEGA) αποτέλεσμα.
   Το βασικότερο είναι πως μετέφρασε το ισπανικό κόμμα Podemos (Μπορούμε) σε «Πόλεμος», ώστε οι τηλεθεατές να βγάλουν λανθασμένα συμπεράσματα.
   Και δεν είναι μόνο αυτό. «Η Άνοιξη της κόκκινης Αριστεράς, στην Ευρώπη του Νότου» έγραφε στην πρώτη σελίδα της «Liberation» με την εφημερίδα να τονίζει ότι «οι εναλλακτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ισπανία θα μπορούσαν να κερδίσουν τις επόμενες βουλευτικές, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών».
   Το MEGA, όμως, διάλεξε άλλο απόσπασμα από το site της εφημερίδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά για τον «τρόμο των Βρυξελλών και του Βερολίνου» ανεξαρτήτως αν «τα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ελλάδας και της Ισπανίας, έχουν σταματήσει να μιλούν για έξοδο από το ευρώ και αθέτηση πληρωμής χρέους και βρίσκονται στο κατώφλι της εξουσίας».
   Θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τα γαλλικά που... δεν ξέρουμε!!!
   Κι επειδή το... λάθος δεν είναι τυχαίο, το ίδιο επανέλαβε και στην εκπομπή του ο Δημήτρης Καμπουράκης σήμερα, Τρίτη το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.