18 Ιαν 2015

H συνέντευξη της Όλγας Γεροβασίλη στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», 18-1-2015

Απ’ ότι φαίνεται, ο κόσμος της Άρτας, που, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής μας, έστειλε -δυόμιση χρόνια πριν- στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπρόσωπο της αριστεράς, θα συνεχίσει να χτίζει την πολύ καλή παράδοση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις, εκλέγοντας σε μια εβδομάδα από σήμερα και δεύτερο βουλευτή, δίνοντας στο ψηφοδέλτιο μας ποσοστό αυτοδυναμίας

1. Ποιο είναι το πολιτικό κλίμα και τα μηνύματα που παίρνετε στην περιοχή σας και ποιες οι προτεραιότητες που βάζετε ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ;
   Στην καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο και στις περιοδείες που κάνουμε σε ολόκληρο τον Νομό Άρτας είναι διάχυτη η προσμονή των συμπολιτών μας για καλυτέρευση της ζωής τους, η απαίτησή τους για απόδοση ευθυνών, πολιτική τιμωρία και ανατροπή των υπευθύνων που συστηματικά διαστρέβλωναν την λαϊκή εντολή, κάνοντας πολιτικό εμπόριο με τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους και προδίδοντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους. Στηρίζουν έντονα την προσπάθειά μας για ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των εκφραστών τους, για ισχυρή κυβέρνηση της αριστεράς και η ψήφος τους δεν είναι πια ψήφος αντίδρασης αλλά θετική ψήφος ελπίδας. Η εικόνα και τα μηνύματα που παίρνουμε απ’ τους συμπολίτες μας καθορίζουν ασφαλώς και τις προτεραιότητές μας. Η οργή και αγανάκτηση να μετατραπούν σε δύναμη νίκης. Και η ψήφος τους στον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί την ειλικρινή, σταθερή, βαθιά και διαρκή μεταξύ μας συμφωνία για συμπόρευση σε μια κοινωνία δημοκρατίας, ανάπτυξης, αξιών και δικαίου. Για μια ζωή όχι μόνο με δικαίωμα στην ελπίδα αλλά και με επιβεβαίωσή της. Κι απ’ ότι φαίνεται, ο κόσμος της Άρτας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής μας έστειλε -δυόμιση χρόνια πριν- στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπρόσωπο της αριστεράς, θα συνεχίσει να χτίζει την πολύ καλή παράδοση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις, εκλέγοντας σε μια εβδομάδα από σήμερα και δεύτερο βουλευτή, δίνοντας στο ψηφοδέλτιο μας ποσοστό αυτοδυναμίας.

2. Ποια πρέπει να είναι τα πρώτα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;
   Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα προσωπικό μου βίωμα με έναν συμπολίτη μας, που συνάντησα έξι περίπου μήνες πριν, στο ιατρείο μου στην Άρτα. Συγκλονίστηκα απ’ την αλήθεια που εξέπεμπαν τα λόγια, το βλέμμα και η προσπάθεια να ξεπεράσει την ενοχή που του «φόρτωσαν» και να διατηρήσει τα τελευταία ψήγματα της αξιοπρέπειάς του, όταν μου είπε, ζητώντας την βοήθειά μου: «Να με συγχωρείτε που έφτασα σ’ αυτή την κατάσταση αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος που μου απέμεινε να επιβιώσω εγώ και η οικογένειά μου». Και δεν είναι παρά ένας απ’ τους πολλούς -τόσο τραγικά όμοιους-, ένας μεταξύ των πολλών εκατομμυρίων συμπολιτών μας που βιώνουν, πέντε χρόνια τώρα, την πιο σκληρή μορφή των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών, μέσα απ’ την δραματική καθημερινότητα της ανεργίας και της φτώχειας. Γι’ αυτό η ανακούφιση των προβλημάτων τους, η κάλυψη των αναγκών τους, η προστασία και αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους, η επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οικονομική ασφάλεια και η αναπτυξιακή προοπτική του λαού μας δεν μπορεί παρά να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της αριστεράς. Επομένως, τα πρώτα άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκαν αναλυτικά στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», στοχεύουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συμπολιτών μας.

3.Κάνετε αποτίμηση του έργου σας ως βουλευτές ή ποια είναι η αποτίμηση στους τομείς ευθύνης σας (για όσους/ες δεν έχουν εκλεγεί).
   Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε δύσκολο κοινοβουλευτικό έργο. Η Βουλή που διαλύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ήταν η Βουλή των νομοσχεδίων σε ένα άρθρο, του μονίμως κατεπείγοντος, των 103 τροπολογιών –τις περισσότερες φορές σε άσχετα με το θέμα νομοσχέδια, των νομοσχεδίων «μπαμπούσκα», των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να παρακαμφθεί το κοινοβούλιο, και του μονίμως απόντος Πρωθυπουργού. Υπήρξε, λοιπόν, διαρκής και επίπονη η προσπάθεια να αντισταθούμε στην υποβάθμιση του έργου του Κοινοβουλίου.
   Έχοντας την ευθύνη για τα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολα Νομοσχέδια που αφορούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέματα Ιθαγένειας και μετανάστευσης αλλά και ζητήματα όπως η χρηματοδότηση των κομμάτων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.
   Παράλληλα ασκήσαμε κοινοβουλευτικό έργο που αφορούσε σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος. Περίπου 6000 ερωτήσεις κατατέθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνεστε πόσα ήταν τα θέματα που απασχόλησαν μεμονωμένους πολίτες, εργαζόμενους, θεσμικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
   Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν και οι προτάσεις Νόμου που κατατέθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
   Σημαντικό τμήμα στο χρόνο της βουλευτικής θητείας, ήταν και ο δύσκολος αγώνας για τη διεκδίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, στην οποία με απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκα επικεφαλής. Η εκλογική αυτή μάχη, μας οδήγησε για πρώτη φορά, στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.