5 Δεκ 2014

O Old boy έρχεται ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Το απόλυτο must για όποιον θέλει να υποστηρίζει ότι κάτι είδε που διαφέρει από τα τετριμμένα και βαρετά

   Μας εκπλήσσει ευχάριστα η νεοσύστατη Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ. Η συνεργασία της με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, που παραχωρεί την αίθουσά του (πολύ καλή ακουστική, κλιματισμός κλπ) δίνει την ευκαιρία στους Αρτινούς να απολαύσουν ΔΩΡΕΑΝ βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου.
   Έτσι, μετά την βραβευμένη με τον Χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών και το Ευρωπαϊκὀ βραβείο καλύτερης κινηματογράφισης, ταινία "Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι" του Ken Loach, η Κινηματογραφική Ομάδα επανέρχεται, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ., με την προβολή της πολυσυζητημένης και βραβευμένης με το Μέγα βραβείο Φεστιβάλ Καννών 2004, Κορεάτικης ταινίας "Oldboy".
   Πρόκειται για την cult επιτυχία του Chan-wook Park, στην οποία ένας συνηθισμένος άνθρωπος, παντρεμένος με μια μικρή κόρη, απαγάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια, αγνοώντας την αιτία.
   Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, αναζητά σε ημιπαράφρονα κατάσταση τους δεσμώτες του, όμως ο άγνωστος δήμιος του συνεχίζει να ελέγχει τη ζωή του, κάνοντάς τον μια μαριονέτα σ' ένα μακιαβελικό σχέδιο εκδίκησης.
 
Παίζουν οι Choi Min-Sik, Ji-tae Yu, Gang Hye-jung, Ji Dae-han, Oh Dal-su

   Τι είναι αυτό που κάνει το Oldboy να ξεχωρίζει και να καταλαμβάνει θέση στο top-5 της χρονιάς;
   Οι πρωτότυπες και φρέσκες ασιατικές ιδέες που σοκάρουν, προκαλούν αλλά ταυτόχρονα έχουν να προσθέσουν το κάτι παραπάνω στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
   Η σκηνοθεσία του Chan-wook Park που δεν αφήνει περιθώρια να αποκλίνει κανείς από το στόχο.
   Σκηνές ανθολογίας όπως η μονοκόμματη σκηνή μάχης με τη κάμερα στο πλάι να φέρνει σε videogame.
   Η σύνθεση περιπέτειας, βίας και στοιχείων που κανείς δεν έχει σκεφτεί και φυσικά δεν περιμένει να παρακολουθήσει στη μεγάλη οθόνη με απίστευτα παρανοϊκές ανατροπές και συγκλονιστικές εκπλήξεις.
   Αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους και άτομα με... "ευαισθησίες", αλλά το απόλυτο must για όποιον θέλει να υποστηρίζει ότι κάτι είδε που διαφέρει από τα τετριμμένα και βαρετά.
   Στην αίθουσα αμέσως!

3 σχόλια:

  1. Αυτή ειναι «Η δράση του Εργατικού Κέντρου Άρτας (ΕΚΑ) που έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και που ζωντανεύει καθημερινά με νέες παρεμβάσεις όπως η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων" ?
    Μπράβοοοοοο! Ανήμερα της 6ης Δεκεμβρίου αντί να τιμήσει έστω την μνήμη του δολοφονιμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τον Κορκονέα και να αναλύσει τα πράγματα...το ρίχνει στην σπλατεριά.
    Μπράβο και πάλι... ωραία παρέμβαση και δράση.
    Ταινία με έναν σαλταρισμένο που παίρνει ένα σφυρί και ανοίγει κεφάλια έτσι για το γαμώτο και καποια στιγμή ανακαλύπτει πως συνάπτει ερωτικές σχέσεις με την ίδια του την κόρη.
    Το έψαξαν πολύ καλά "κάποιοι" το story για να το συνδυάσουν με τον Δεκέμβρη.... Τι να περίμενε κανείς απο αυτούς που συμφωνούν πως: "στην πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" που βάζουν ανύπαρκτα λόγια στο στόμα του Τσε Γκεβάρα πως "οι επαναστάτες δεν φοράνε κουκούλες" και αυτούς που υπερασπίστηκαν δικαιολογώντας τον Κορκονέα με “Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά” . Αυτούς που διαφήμιζαν την Χ.Α. (όταν αυτή ήταν στο 0.4%) λέγοντας πως "αυτοί που συγκρούονται στο σύνταγμα με τα ΜΑΤ δεν είναι τίποτα άλλοι από τους παρακρατικούς της χρυσής αυγής".
    Αυτή ειναι η άποψη και η δράση του (Ε)ΚΑ για την 6η Δεκέμρη?
    Την στιγμή που ο νικος Ρωμανός (φίλος του Αλέξη) βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις άδειες σπουδών του?
    Έτσι παλεύει για την παιδεία το ΕΚΑ? Όπως και Όποτε το συμφέρει?
    Και το πιο κορυφαίο !
    Είχε κολληθεί αφίσα με την προβολή (OLD BOY) στην αγορά και έγραφε 6 η ώρα.
    Και τώρα την βάλανε 8 να πέσει πάνω στην συγκέντρωση για τον δεκέμρη του '08. Μπράβο και πάλι ! "Δεν υπάρχει!" που λένε και οι πιτσιρικάδες... και πώς να "υπάρχει" αφού είστε ανύπαρκτοι.

    Και ένα ανέκδοτο για την περίσταση.

    - Εσένα γιατί σε φέρανε Σιβηρία σύντροφε;
    - Όταν έπιασα δουλειά σε ένα εργοστάσιο πήγαινα 10 λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί , και με κατηγορήσανε για κατάσκοπο. Μετά πήγαινα 10 λεπτά αργότερα και με κατηγορήσανε για σαμποτέρ. Τελικά πήγαινα ακριβώς στην ώρα μου και με κατηγορήσανε ότι είχα αμερικάνικο ρολόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκαιρη και άκυρη η ταινία.
    Όποιος θέλει να υποστηρίζει ότι κάτι είδε που διαφέρει από τα τετριμμένα και βαρετά μπορεί να κατέβει στον δρόμο να διαδηλώσει. Σάββατο 8:00 μμ στον άγιο Δημήτριο.
    Κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην αίθουσα αμέσως!
    Ζεστούλα και dolby suround ζήστε στην ασφάλεια μην διαμαρτύρεστε, μην βγαίνετε στο δρόμο.
    6 Δεκέμβρη δεν έγινε τίποτα.
    Ο Νίκος Ρωμανός δεν πεθαίνει διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες.
    Εδώ ζνάρτα είμαστε καλά....ακόμα.
    Ας δούμε μία ταινιούλα όταν άλλοι είναι στο δρόμο και τον αγώνα.
    Υ.Γ Θα ακολουθήσει και κατήχηση για το "πότες θα ωριμάσουν οι συνθήκες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.