10 Δεκ 2014

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα

Έχει και η κοροϊδία τα όρια της...

   «Είστε εκπρόσωπος όλων εκείνων που έφεραν στη χώρα την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα. Πόσο θράσος μπορεί να έχει ο ηγέτης ενός κόμματος που κυβέρνησε τη χώρα περίπου τα μισά χρόνια της Μεταπολίτευσης και εξακολουθεί να την κυβερνά αγκαζέ με το άλλο κόμμα που αυτό την κυβέρνησε τα υπόλοιπα; Προφανώς ο κύριος πρωθυπουργός έχει την άποψη ότι όσο πιο μεγάλο ψέμα εκστομίσεις, όσο μεγαλύτερη μπαλαφάρα εκτοξεύσεις, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να γίνεις πιστευτός. Βιάζοντας την ιστορική αλήθεια και δείχνοντας με απύθμενη αναίδεια ως δράστη τον άσχετο με το έγκλημα, θολώνεις τα νερά, και ξαφνιάζεις τους «ενόρκους», ελπίζοντας να τους κάνεις να αναρωτηθούν:«ρε σεις, μπας και έχει δίκιο, μπας και τη χώρα την κατέστρεψε η Αριστερά, ενώ οι άλλοι, αυτοί που κυβερνούσαν, είναι αθώοι, θύματα δικαστικής πλάνης;»
   «Το να κατηγορείτε κύριε Τσίπρα για αποστασία βουλευτές που θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, είναι βάναυση προσβολή Βουλής και βουλευτών που δεν έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αντίπαλό του. Μα, αγαπητέ μου, κύριε πρωθυπουργέ, 21 είναι τα χρόνια που μας χωρίζουν από τότε που εσείς με μια επονείδιστη πράξη ρίξατε από την εξουσία την κυβέρνηση του κόμματός σας. Και αν δεν με απατά η μνήμη μου (που δεν με απατά) ο τότε πρωθυπουργός και μέντορας σας, αυτός δηλαδή που σας ανέδειξε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, τοποθετώντας σας στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είχε μιλήσει για αποστασία (η πανούργα Ιστορία τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα), αφήνοντας δηλητηριώδεις υπαινιγμούς για ροή χρημάτων από τα οργανωμένα συμφέροντα που τότε είχαν παίξει τα ρέστα τους, όπως τα έπαιξαν και πριν από λίγα χρόνια για να εκπαραθυρώσουν έναν άλλο πρωθυπουργό (σύμφωνα με όσα έχει ο ίδιος καταγγείλει), με εσάς πάλι στον ρόλο του κεντρικού πρωταγωνιστή, έχοντας δίπλα σας τον σημερινό συνέταιρό σας στην κυβέρνηση.
   «Είναι ιστορική φάρσα και πολιτικός εκβιασμός να αποκαλείς αποστασία την ψήφο κατά συνείδηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι εξ ορισμού συναινετική διαδικασία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος. Μήπως πάει πολύ να κατηγορεί για έλλειμμα συναίνεσης την αξιωματική αντιπολίτευση, ο αρχηγός του κόμματος που τη μία φορά από τη θέση της κυβέρνησης «έβγαλε» Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βεραμάν ψηφοδέλτια και την άλλη από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε τη διαδικασία για να προκαλέσει εκλογές, τις οποίες και κέρδισε;
Έχει και η κοροϊδία τα όρια της.
Ανάγωγα
   «Δεν υπάρχει θέμα επίσπευσης της προεδρικής εκλογής», μας διαβεβαίωναν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε όλους τους τόνους. Ομως δεν είχαν ρωτήσει τους προϊσταμένους τους, δηλαδή τους δανειστές, και έτσι εξετέθησαν. Για ακόμη μία φορά. Αστείο ποσό. Τι είχαν, τι έχασαν.
γράφει ο Τάσος Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.