29 Δεκ 2014

Πρωτοπορία 6,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στην αυτοδυναμία

- Το 40% απαντούν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου και διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών
- Τι δείχνουν οι συσπειρώσεις των κομμάτων και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων
 
   Με 6,5 μονάδες προηγείται της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, στην νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs. Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, οι περισσότεροι (40%) θεωρούν ως καλύτερη εξέλιξη μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προηγείται συντριπτικά και στην παράσταση νίκης.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, φθάνει το 35% και φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

Πρόθεση ψήφου
   Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου (κεντρικός πίνακας) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,9% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 23,4%. Τρίτη… δύναμη αναδεικνύονται οι αναποφάσιστοι με ποσοστό 11,7%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 3,3%, οι ΑΝΕΛ με 2,6% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής



   Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35% ποστοστό που του δίνει 144 έδρες και του επιτρέπει να φλερτάρει με την αυτοδυναμία. Η ΝΔ συγκεντρώνει 29% (78 έδρες). Στην τρίτη θέση το Ποτάμι με ποσοστό 9,5% (25 έδρες) και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%.


   Κατόπιν έρχονται το ΚΚΕ με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι ΑΝΕΛ με 3,5%.

Παράσταση Νίκης


   Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 65% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 22%.

Πρόωρες εκλογές


   Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι για το 40% των ερωτηθέντων το καλύτερο αποτέλεσμα σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου και διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Νίκη της ΝΔ είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για το 34% ενώ το 13% απαντά αυθορμήτως «κανένα από τα δυο».


Οι συσπειρώσεις των κομμάτων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.