29 Νοε 2014

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Γεν. Γραμ. Ισότητας των Φύλων

Ανυποχώρητη διεκδίκηση κάθε μέτρου που συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, μέχρι την εξάλειψή της

   Από την ΕΕΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη της οποίας είναι η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη και από το  Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής-Φύλου ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:
   Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τις βουλεύτριες Όλγα Γεροβασίλη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Βασιλική Κατριβάνου, Φωτεινή Κούβελα και Χαρά Καφαντάρη και τα μέλη του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννα Κανναβού, Φιλιώ Γκαβαλιζούδη και Ναταλία Σερέτη, επισκέφθηκε στις 26-11-14 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αθήνας και συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια και υπαλλήλους του Συμβουλευτικού Κέντρου.
   Τονίστηκε η αναγκαιότητα διασφάλισης της λειτουργίας των Ξενώνων Φιλοξενίας και των Συμβουλευτικών Κέντρων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας και των παιδιών τους και μετά το πέρας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
   Συζητήθηκε η προώθηση προς κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της λεγόμενης «Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης», καθώς επίσης και οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αμφισβητούνται αντί να ενδυναμώνονται τα στερεότυπα των φύλων στην κοινωνία μέσα από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, και να καταπολεμηθεί ο σεξιστικός λόγος στον δημόσιο βίο.
   Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν σαφή την ανυποχώρητη διεκδίκηση κάθε μέτρου που συμβάλει στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, μέχρι την εξάλειψή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.