4 Νοε 2014

Διακοπή νερού στα πεδινά της Άρτας, λόγω... καρκίνου!!!

- Θα μας πει κανείς πόσα χιλιόμετρα με αμίαντο έχουμε ακόμη, για να πίνουμε καρκίνο;
- Οι εργάτες έχουν ειδικά μέτρα προστασίας ή... ;
- Πώς φτάνει ο αμίαντος από τους σωλήνες στο... ποτήρι μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
   Σας ενημερώνουμε ότι τη ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 θα πραγματοποιηθεί η σύνδεση του νέου αγωγού ύδρευσης του έργου του Συνδέσμου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΔΙΝΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΑΡΤΑΣ» με το υπάρχον δίκτυο στο τμήμα από ΚΩΣΤΑΚΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ.
   Παράλληλα θα συνδεθούν οι οικισμοί ΓΑΒΡΙΑ, ΡΑΧΗ, ΑΝΕΖΑ, και ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ με το νέο αγωγό.
   Λόγω αυτού θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/11/2014 στις περιοχές που προαναφέρθηκαν από 8π.μ έως το πέρας των εργασιών. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ 
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

   σημ. Τηλεβόα: Αναρωτιέμαι πόσα ακόμη χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης υπάρχουν με σωλήνες αμιάντου. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια ενημέρωση προς τον κόσμο, ώστε ο καθένας να γνωρίζει αν πίνει ή όχι καρκίνο και να πάρει τις προφυλάξεις του...
   Και φυσικά, οι εργάτες στις αντικαταστάσεις αμιαντοσωλήνων θα πρέπει να έχουν ειδικά μέτρα προστασίας... Τι λέω ο γραφικός, ε;
   Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο αμίαντος είναι άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό. Εισβάλλει στον οργανισμό του ανθρώπου, τόσο δια μέσου του πεπτικού του συστήματος όσο και δια μέσου του αναπνευστικού συστήματος και μπορεί να του προκαλέσει
- Αμιάντωση
- Μεσοθηλίωμα-καρκίνο του πνεύμονα και
- Καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος
   Κι αν τυχόν αναρωτιέστε, πώς μπορεί να φτάσουν οι ίνες του αμιάντου από τον σωλήνα στο ποτήρι σας, διαβάστε παρακάτω:
   - Αν το έδαφος είναι όξινο και το νερό μαλακό –έχουν δηλαδή χαμηλό ΡΗ- ενεργούν διαβρωτικά στο τσιμέντο και με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται ίνες αμιάντου από τις αμιαντοσωλήνες. Όταν ένας αγωγός σπάσει, εκατομμύρια ίνες αμιάντου αποδεσμεύονται στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα να καταλήξουν μερικές στο στομάχι μας.
   - Όταν γίνονται νέες παροχές σε χρήστες, από αγωγούς που είναι ήδη σε λειτουργία με τη μέθοδο του «ζωστήρα» και τρυπιούνται οι αγωγοί, απελευθερώνονται πάλι ίνες που καταλήγουν στο στομάχι μας.
   - Τέλος υπάρχει το θέμα των σωλήνων που εγκαταλείπονται και αντί να απομακρυνθούν και να αντιμετωπιστούν σαν επικίνδυνα απόβλητα μένουν θαμμένες στο χώμα ή μεταφέρονται σε κάποιο άλλο μέρος και αποτελούν μόνιμη πηγή μόλυνσης του περιβάλλοντος και απειλή για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. 

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.