3 Αυγ 2016

Πέτρινα Ιγκλού στην Άρτα - ΦΩΤΟ

Αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo στα Τζουμέρκα


   Την τιμητική τους έχουν οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo στους Κτιστάδες, καθώς, σε κρητικό site, με τίτλο "Τα 9 πιο περίεργα μέρη για να κοιμηθεί κανείς στην Ελλάδα", περιλαμβάνεται και το αρτινό τουριστικό συγκρότημα. Όπως μάλιστα αναγράφεται, χρησιμοποίησαν ως πηγή το τουριστικό site ART TRAVEL, The Art of Luxury Traveling, που έχει ειδικό αφιέρωμα στο Theasis Igloo, με τίτλο "Ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος για να κοιμηθεί στην Ελλάδα το χειμώνα;".
   Διαβάστε:
   Τα σπιτάκια βρίσκονται στη θέση Συγγενά Κτιστάδων στο Νομό Άρτας. Το συγκρότημα αποτελείται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων.
   Πρόκειται για σπιτάκια που, απ’ ότι φανερώνει και το όνομα τους, μοιάζουν με ιγκλού. Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά, όπως ξύλο και πέτρα, τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.
   Εδώ, εκτός από τη ζεστή φιλοξενία που θα λάβετε, θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τη σελήνη, τους πλανήτες καθώς και διάφορα άλλα ουράνια σώματα, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcer 10 ιντσών.
   Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για τη σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο, ενώ έχουν και γυάλινη οροφή που προσφέρει θέα στον έναστρο ουρανό.
   Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα, όπως μέλι δικής τους παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λπ. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για τη ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, μέλι).
   Περισσότερες πληροφορίες: www.theasis-igloo.com.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.