- Θα έρθει και ο Εφραίμ;
- Αχ, βρε Γιώργο, τι μας έκανες...
Απόψε, Τετάρτη 19 Νοέμβρη στις 8:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας και στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν... 52 θέματα, ζωή να 'χουν!!!
Ας μην σχολιάσω τον αριθμό των θεμάτων που στριμώχτηκαν στην ατζέντα. Ας μείνω μόνο στο 1ο και στο... 40ό(!!!) θέμα (να υποθέσω ότι "παραχώθηκε" στα βάθη της συνεδρίασης, για να έχει φύγει η κάμερα της τηλεόρασης;)...
Το πρώτο θέμα έχει τίτλο "Ενημέρωση για το θέμα της περιοχής «Σακουλέτσι Κορωνησίας»", που χαρακτηρίζεται και ως Βατοπέδι του Αμβρακικού...
Το τεσσαρακοστό θέμα έχει τίτλο "Παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»" και ναι, αφορά το σχολείο στο Τρίγωνο, που ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωνε ότι στις 31 Οκτωβρίου θα γινόταν τα εγκαίνια, ότι ήταν όλα έτοιμα, ότι θα ερχόταν αυτοπροσώπως ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος να κόψει την κορδέλα με το ψαλίδι που θα του ενεχείριζε ο υφυπουργός του, ο δικός μας Γιώργος Στύλιος κλπ.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά:
Για το 1ο θέμα, που, προκαταβολικά πρέπει να σας πω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, υπάρχει επιστολή από τον Επίτιμο Πρόεδρο των Απανταχού Κορωνησιωτών, Κων/νο Δημ. Ρώσσο, που απευθύνεται προς τους δημοτικούς συμβούλους, που σήμερα καλούνται να ψηφίσουν.
Η επιστολή αναφέρει:
Κων/νος Δημ. Ρώσσος
Οικονομολόγος – manager
Συγγραφέας
Επίτιμος Πρόεδρος των Απανταχού Κορωνησιωτών.
Πρώην Δ/ντής του Οργανισμού τηλεπικοινωνιών Ελλάδας
Προς τους κ. Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων
Θέμα: Υπόθεση «Σακολέτσι».
Αξιότιμοι, Κύριοι Σύμβουλοι,
Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου σας στις 19 Νοεμβρίου, θα συζητήσετε ένα σοβαρό θέμα, για τους κατοίκους της Κορωνησίας, αλλά και του Δήμου Αρταίων, την υπόθεση «Σακολέτσι», το οποίο για πολλούς είναι το «Βατοπαίδι» του Αμβρακικού.
Οι Κορωνησιώτες αισθάνονται και μάλλον είναι όχι απλά οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», αλλά οι αιχμάλωτοι στον τόπο τους, αφού οι Μοναστηριακοί, από χρόνια τους σέρνουν στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες, για ένα ζήτημα που η Πολιτεία θα έπρεπε να το είχε επιλύσει.
Αφού,
1. Το «Σακολέτσι», δεν είναι λίμνη. Είναι λιμνοθάλασσα, και σαν τέτοια με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, είναι Δημόσιο αγαθό. Όπως τα ποτάμια, τα νησιά κλπ. Ανήκει δηλαδή στο Δημόσιο.
2. Η Κοινότητα Κορωνησίας διαθέτει Κτηματολόγιο το οποίο συντάχθηκε μεταξύ Δημοσίου και της τότε Κοινότητας Κορωνησίας το έτος 1937.
Το επίσημο σκαρίφημα του Κτηματολογίου της Κορωνησίας:
1. Το «Σακολέτσι», αυτή η λιμνοθάλασσα, ήταν η συνέχεια της Λογαρούς, ως διβάρι της και ως τοπωνύμιο του διβαριού, όπως τα άλλα διβάρια, «Αϊ Νούφρης, «Ζόρικο», «Γημένη» κλπ. και υπάρχουν φωτογραφίες – ντοκουμέντα γι’ αυτό με την πρόχειρη φράχτη μεταξύ Λογαρούς και Σακολετσίου.
2. Το Προεδρικό Διάταγμα του 1933, συντάχθηκε από μια άτοπη εισήγηση του τότε ΟΔΕΠ Πρέβεζας, χωρίς γνώση της τοποθεσίας
Ο ΟΔΕΠ Πρέβεζας που έδρευε στην Πρέβεζα και που τότε δεν υπήρχε συγκοινωνία με την Κορωνησία παρά σε έκτακτες περιπτώσεις και μάλιστα με πλεούμενα χωρίς μηχανές, μόνο με κουπιά και πανιά, φυσικό ήταν να μην γνωρίζει την μορφολογία της εκεί θαλάσσιας περιοχής, ούτε και παρακολουθούσε τις μεταβολές του οικοσυστήματος, όπου ο Αμβρακικός κόλπος ως ένας βιότοπος μετέβαλε συνεχώς τις παραλιακές ζώνες και τις αμμολουρίδες μεταξύ των νησιών.
Η άγνοιά τους για το «ιχθυοτροφείο» αυτό - λιμνοθάλασσα - και η βιασύνη τους, φαίνεται στο ίδιο το Π. Δ. αφού δεν γνώριζαν ούτε που βρίσκεται, αλλά και πόση έκταση είχε.
Εγγύς λίμνης «Τσουκαλιό», αναφέρει το Π. Δ. του 1933.
Το δε «Τσουκαλιό» απέχει από την Κορωνησία μερικά χιλιόμετρα και μερικά ναυτικά μίλια. Περίπου επτά ναυτικά μίλια.
Το ίδιο και μακρύτερα απέχει και το Σακολέτσι.
3. Στην Κορωνησία έχουν καθοριστεί ήδη οι Ζώνες Αγιαλός και Παραλία, οπότε πέραν της παραλίας δεν νοείται ιδιωτικός χώρος και ιδιωτική εκμετάλλευση.
4. Το Δίκαιο της θάλασσας.
Χωρίς να αναφερθώ στο διεθνές Δίκαιο της θάλασσας που δημιουργεί νομικό δεδομένο, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των διακρατικών συνόρων (υφαλοκρηπίδες κλπ), κατοχυρώνει όμως στα νησιά νομικά, εκτός τους αιγιαλούς και τις παραλίες και τις αιγιαλίτιδες ζώνες των νησιών και υφαλοκρηπίδες.
Επομένως και τα τρία νησιά Κορωνησία, Περανησί και το νησί «Πεθαμένοι» δεν παύουν να έχουν και αιγιαλίτιδες ζώνες και ως εκ τούτου η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι» να είναι εκτός του Αιγιαλού και της Παραλίας του κάθε αναφερόμενου ως άνω νησιού, ολόκληρη και αιγιαλίτιδα ζώνη και των τριών αυτών νησιών μαζί, δημιουργώντας το ενιαίο οικοσύστημα του ενιαίου περιβάλλοντος αυτού χώρου.
Και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να λάβει υπόψη της αυτό το Δίκαιο της θάλασσας, όπου τα ξεχωριστά νησιά Κορωνησία, Πεθαμένοι και Περανησί έχουν εκτός των αιγιαλών και των Παραλίων έχουν και ενιαία αιγιαλίτιδα ζώνη.
5. Ταυτοποίηση ονομασιών.
Άλλη παραποίηση στοιχείων.
Εκτός των παραπάνω, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1933, δίδεται η διαχείριση, στη Μονή του Προφήτη Ηλιού Ηλιοβουνίων. Μα το συγκεκριμένο μοναστήρι σήμερα δεν λέγεται «Μονή Προφήτη Ηλιού» μόνο. Λέγεται και κάπως αλλιώς. Και μάλιστα το τοπωνύμιό του αναφέρει Φλαμπούρων και όχι Ηλιοβουνίων
Είναι το ίδιο Μοναστήρι;
Όχι.
6. Προστασία Οικοσυστήματος.
Το όλο οικοσύστημα του συμπλέγματος Κορωνησία – Περανησί – Πεθαμένη – λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι», προστατεύει και διαμορφώνει από μόνο του το περιβάλλον του και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν ο πιο ανίδεος και ξένος προς το περιβάλλον αυτό ιδιώτης ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου, να εκμεταλλευτεί αυτό τον χώρο.
Γι’ αυτό εμείς οι χωριανοί αντιδράσαμε και αντιδρούμε σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης αυτού του οικοσυστήματος για προστασία του, καθ’ όσο προστατεύει το εν γένει περιβάλλον και φυσικά το νησί μας και τα σπίτια μας.
7. Το Μοναστήρι προέβηκε σε κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Αμβρακικού
Εκτός του ότι η Μονή Προφήτη Ηλιού μας σέρνει στα δικαστήρια και μηνύει τους Προέδρους, έφθασε και στο σημείο να κατασχέσει και το Δημοτικό οικόπεδο του Δήμου Αμβρακικού, στο οποίο χτίζονταν το Δημαρχείο με νηπιακούς σταθμούς κλπ.
Η συμπεριφορά λοιπόν αυτή των καλογέρων της Μονής και των υπευθύνων της Μητρόπολης Πρεβέζης, δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.
8. Το Μοναστήρι ισχυρίζεται ότι και για το νησί Κορωνησία υπάρχει από την τουρκοκρατία Ταπί και τεσσαρούφ.
Τέτοιοι τίτλοι δεν υπάρχουν.
9. Στην περίπτωση εκποιήσεως του ελαιώνα της Κορωνησίας από τον τότε ΟΔΕΠ προς τους ακτήμονες Κορωνησιώτες, στο Συμβόλαιο με αρ. 18944/3-6-1966, αναφέρεται ως τίτλο κυριότητος η χρησικτησία …διανοία κυρίου.
Στο δε δεύτερο συμβόλαιο για την προς διανομή περιοχή, περιλαμβάνεται και η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι», αφού ορίζεται ως σύνορο της αγορασθείσας έκτασης προς νότο, ο Αμβρακικός κόλπος. Τα ως άνω Συμβόλαια υπάρχουν στο Υποθηκοφυλακείο Πρέβεζας.
10. Η τελευταία Δικαστική Απόφαση, μας δικαιώνει, αφού αναγνωρίζεται ότι η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι» ανήκει στο Δημόσιο. Μόνο που ο Δήμος Αρταίων δεν προχώρησε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να έρθει η Διαχείριση και η χρήση της λιμνοθάλασσας αυτής στην δικαιοδοσία του Δήμου.
Κύριοι, Σύμβουλοι,
Σας έδωσα μια πλήρη εικόνα της υπόθεσης, για να σας βοηθήσει στην Απόφασή σας, αλλά και επί πλέον σαν πληροφορώ ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχίας Άρτας επί Νομάρχη Παπαγεωργίου (πριν του Λάμπρου Ρίζου, πήρε Απόφαση ότι το Σακολέτσι ανήκει στην Κορωνησία και στους κατοίκους της, παρουσία και εκπροσώπων του Μοναστηρίου του Προφήτη Ηλιού.
Πάντως, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η απόφασή σας:
- θα σημαδέψει θετικά ή αρνητικά το μέλλον της περιοχής του Αμβρακικού και τις παραλίες του.
- Θα σημαδέψει την προσωπικότητα ενός εκάστου, αλλά και την οντότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του Δήμου κατ’ επέκταση.
- Θα ενισχύσει ή όχι το Δήμο στον Αμβρακικό.
- Θα καταδικάσει ή όχι τους κατοίκους της Κορωνησίας και τους ψαράδες της, που δεν έχουν γη και χωράφια για να ζήσουν, παρά μόνο το παράκτιο ψάρεμα.
- Θα αποκοπεί ή όχι ο Δήμος από την αξιοποίηση των νησίδων του Αμβρακικού που ανήκουν στο Κτηματολόγιο της Κορωνησίας και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του Δήμου.
Αξιότιμοι κύριοι Σύμβουλοι,
Αναδείξτε την προσωπικότητά σας, αφού η ίδια η ζωή σας το ζητάει.
Η τελευταία δικαστική απόφαση, σας δίνει το δικαίωμα να έρθει το «Σακολέτσι» στη δικαιοδοσία του Δήμου, καθώς και τα νησιά.
Πάρτε λοιπόν την Απόφαση να εκδιωχθεί ο ενοικιαστής ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για να έλθει η διαχείριση και χρήση στην δικαιοδοσία του Δήμου Αρταίων.
Ευχαριστώ
Όπως προείπα, δεν γνωρίζω αν το Σακολέτσι ή Σακουλέτσι είναι το Βατοπέδι του Αμβρακικού, αλλά το 7ο Δημοτικό αρχίζει να μοιάζει με το Γεφύρι της Άρτας. Όπως είπα και πριν, τα εγκαίνιά του είχαν προαναγγελθεί για τις 31 Οκτώβρη, αλλά τότε θα μου πείτε είχαμε κοτζάμ υφυπουργό Παιδείας και χρειαζόμασταν τα φλας και τα ταρατατζούμ και τις μεγαλόστομες δηλώσεις για τις σχολικές υποδομές και την κυβερνητική στήριξη στην Παιδεία, που θα δικαιολογεί και το μυθιστόρημα του success story.
Τα χρειάζονταν τα εγκαίνια, γι' αυτό τα προετοίμαζαν, ακόμη κι αν το σχολείο δεν ήταν έτοιμο, ακόμη κι αν τα παιδιά δεν θα έμπαιναν στις αίθουσες για να κάνουν μάθημα.
Απόδειξη ότι το σχολείο δεν ήταν έτοιμο, είναι ότι στις 19 Σεπτέμβρη ο εργολάβος είχε ζητήσει παράταση, όπως ζητάει και σήμερα, δυο μήνες αργότερα.
Έχω όμως μια απορία, που δεν ξέρω ποιος θα μου την λύσει: Στο αίτημα της 19ης Σεπτεμβρίου, η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε εισηγηθεί αρνητικά, να μην δοθεί, δηλαδή, παράταση.
Σήμερα, δυο μήνες αργότερα, στις 19 του Νοέμβρη, τι άλλαξε και η Τεχνική Υπηρεσία, εισηγείται θετικά; Εκτός από την αλλαγή στη Διεύθυνσή της, εννοώ...
Κατά τ' άλλα, το πλούσιο... menu της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνει:
Εισηγητής: ο Δήμαρχος
1.Ενημέρωση για το θέμα της περιοχής «Σακουλέτσι Κορωνησίας»
2.Επί αιτημάτων Ε.Κ.Α..
3.Επί αιτήσεως σχολικών φυλάκων
4.Ορισμός μελών Δ.Σ. «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ», με διακριτικό τίτλο Α.Δ.Α.Ε.
5.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χονδρεμπορίου – Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών»
6.Ορισμός μέλους στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ»
7.Έγκριση λογοτύπου Δήμου Αρταίων
8.Γνωμοδότηση για τα ετήσια προγράμματα έργων και εργασιών ανάπτυξης της δασοπονίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας
9.Υποβολή προτάσεων και αποδοχών των όρων της Πρόσκλησης με αρ. πρωτ.19534/2-10-2014 της Ειδικής Εφαρμογής Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»
10.Αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη Δήμου Αρταίων» με κωδικό MIS 483511 στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση στον Άξονα Προτεραιότητας «ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής» στην πρόσκληση 59 του ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ
11.Καθορισμός αμοιβής δικηγόρων που ορίστηκαν με τις υπ’ αρ. 183 &240/2011 αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής για προσδιορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης (ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ) στην Δ.Ε. Ξηροβουνίου και εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σύμβασης εκχωρήσεως»
12.Έγκριση διενέργειας δαπανών και έγκριση διάθεσης πιστώσεων για την οργάνωση εκδήλωσης για το «ηλεκτρονικό έγκλημα»
13.Τροποποίηση της υπ’ αρ. 157/2014 «Καθορισμός ασκούμενων μαθητών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ» απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών
14.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Daullja Jetrim του Bekir
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
15.Καθορισμός τελών, δικαιωμάτων και εισφορών έτους 2015 (σχετ. η υπ’ αρ. 329/2014 απόφαση Οικ. Επιτροπής)
16.Έγκριση της υπ’ αρ. 4/2014 Πράξης «Α΄ τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2014 του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ» του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ
17.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2015 του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ» του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ
18.Έγκριση του υπ’ αρ. 4/15-10-2014 Πρακτικού «Έγκριση Κοινωνικού Προϋπολογισμού έτους 2015» του Δ.Σ. του Γηροκομείου Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου
19.Τακτική επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων προς το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.»
20.Επί αιτήσεως κ. Ιωάννη Τσαμπούρα για αγορά βιβλίου
21.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014 (σχετ. η υπ’ αρ. 316/2014 απόφαση Οικ. Επιτροπής)
22.Αναμόρφωση πρ/σμού (σχετ. οι υπ’ αρ. 319& 341/2014 αποφάσεις Οικ. Επιτροπής)
23.Διαγραφή χρεώσεων της Χριστίνας Σιμσιρή
24.Διαγραφές προστίμων διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής
25.Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετρ. μέτρων
26.Εκμίσθωση αγροτεμαχίων της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου
Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΑ
27.Έγκριση της υπ’ αρ. 13/2014 «Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης» απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
28.Έγκριση της υπ’ αρ. 14/2014 «Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2014» απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
29.Παράταση παραχώρησης του με αρ. ΚΗΙ 7963 οχήματος του Δήμου στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
30.Έγκριση της υπ’ αρ. 72/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου
31.Έγκριση εκτέλεσης εργασίας: «Εργασίες κλαδέματος υψίκορμων δένδρων ύψους άνω των 20 μέτρων σε πλατείες, πάρκα» με απ’ ευθείας ανάθεση
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
32.Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων και Σχεδίου Δράσης έτους 2014
33.Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
34.Έγκριση μελέτης του έργου: «Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου
35.Αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα του Δήμου της εργασίας «Καθαρισμός χειμάρρων στην Τ.Κ. Γραμμενίτσας
36.Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για επιτροπές παραλαβής Φυσικού εδάφους για έργα των Δήμων Αρταίων & Γ. Καραϊσκάκη. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων
37.Επί αιτήσεως «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΕΔΕ» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών οδών στη Δ.Ε. Αρταίων»
38.Επί αιτήσεως «Κ/Ξ ΤΖΙΚΕΡΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ –ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑΓΙΑΝΝΗ Ο.Ε.» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διάνοιξη παρόδου οδού Πίνδου»
39.Επί αιτήσεως Θωμά Χριστιά ΕΔΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Φιλοθέης»
40.Παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»
41.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Φιλοθέης»
42.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Κατασκευή τμήματος Δημοτικής οδού έμπροσθεν του παιδικού σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων»
43.Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων»
44.Έγκριση Πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»
45. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αντιπλημμυρικά έργα στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου»
46.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση ρυμοτομούμενων τμημάτων (οδοί Ανεμομύλων – Σέλτσου – Πόντου- Π. Δέλτα)»
47.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Καθαίρεση και ανακατασκευή επικινδύνως ετοιμόρροπου τοιχίου στην 3η πάροδο Κομμένου»
48.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή ανωνύμου δημοτικής οδού στην περιοχή εισόδου της πόλης (ΟΤ 03-04)»
49.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Τ.Κ. Σκούπας, Ροδαυγής και Πιστιανών»
50.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντόστρωση οδού από θέση Αγρυλιά προς το εσωτερικό του οικισμού Κιτσέικα Τ.Κ. Κορφοβουνίου»
51.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση οδών προς την περιοχή Λάψαινα – Καθαροβούνι Τ.Κ. Ροδαυγής και προς Αράχθειο θέατρο συνοικισμού Παληοχωρίου Τ.Κ. Σκούπας»
52.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευή WC στο Δημοτικό Σχολείο Καμπής»
- Αχ, βρε Γιώργο, τι μας έκανες...
Απόψε, Τετάρτη 19 Νοέμβρη στις 8:00, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας και στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν... 52 θέματα, ζωή να 'χουν!!!
Ας μην σχολιάσω τον αριθμό των θεμάτων που στριμώχτηκαν στην ατζέντα. Ας μείνω μόνο στο 1ο και στο... 40ό(!!!) θέμα (να υποθέσω ότι "παραχώθηκε" στα βάθη της συνεδρίασης, για να έχει φύγει η κάμερα της τηλεόρασης;)...
Το πρώτο θέμα έχει τίτλο "Ενημέρωση για το θέμα της περιοχής «Σακουλέτσι Κορωνησίας»", που χαρακτηρίζεται και ως Βατοπέδι του Αμβρακικού...
Το τεσσαρακοστό θέμα έχει τίτλο "Παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»" και ναι, αφορά το σχολείο στο Τρίγωνο, που ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωνε ότι στις 31 Οκτωβρίου θα γινόταν τα εγκαίνια, ότι ήταν όλα έτοιμα, ότι θα ερχόταν αυτοπροσώπως ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος να κόψει την κορδέλα με το ψαλίδι που θα του ενεχείριζε ο υφυπουργός του, ο δικός μας Γιώργος Στύλιος κλπ.
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά:
Για το 1ο θέμα, που, προκαταβολικά πρέπει να σας πω, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, υπάρχει επιστολή από τον Επίτιμο Πρόεδρο των Απανταχού Κορωνησιωτών, Κων/νο Δημ. Ρώσσο, που απευθύνεται προς τους δημοτικούς συμβούλους, που σήμερα καλούνται να ψηφίσουν.
Η επιστολή αναφέρει:
Κων/νος Δημ. Ρώσσος
Οικονομολόγος – manager
Συγγραφέας
Επίτιμος Πρόεδρος των Απανταχού Κορωνησιωτών.
Πρώην Δ/ντής του Οργανισμού τηλεπικοινωνιών Ελλάδας
Προς τους κ. Συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων
Θέμα: Υπόθεση «Σακολέτσι».
Αξιότιμοι, Κύριοι Σύμβουλοι,
Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου σας στις 19 Νοεμβρίου, θα συζητήσετε ένα σοβαρό θέμα, για τους κατοίκους της Κορωνησίας, αλλά και του Δήμου Αρταίων, την υπόθεση «Σακολέτσι», το οποίο για πολλούς είναι το «Βατοπαίδι» του Αμβρακικού.
Οι Κορωνησιώτες αισθάνονται και μάλλον είναι όχι απλά οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», αλλά οι αιχμάλωτοι στον τόπο τους, αφού οι Μοναστηριακοί, από χρόνια τους σέρνουν στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες, για ένα ζήτημα που η Πολιτεία θα έπρεπε να το είχε επιλύσει.
Αφού,
1. Το «Σακολέτσι», δεν είναι λίμνη. Είναι λιμνοθάλασσα, και σαν τέτοια με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας, είναι Δημόσιο αγαθό. Όπως τα ποτάμια, τα νησιά κλπ. Ανήκει δηλαδή στο Δημόσιο.
2. Η Κοινότητα Κορωνησίας διαθέτει Κτηματολόγιο το οποίο συντάχθηκε μεταξύ Δημοσίου και της τότε Κοινότητας Κορωνησίας το έτος 1937.
Το επίσημο σκαρίφημα του Κτηματολογίου της Κορωνησίας:
1. Το «Σακολέτσι», αυτή η λιμνοθάλασσα, ήταν η συνέχεια της Λογαρούς, ως διβάρι της και ως τοπωνύμιο του διβαριού, όπως τα άλλα διβάρια, «Αϊ Νούφρης, «Ζόρικο», «Γημένη» κλπ. και υπάρχουν φωτογραφίες – ντοκουμέντα γι’ αυτό με την πρόχειρη φράχτη μεταξύ Λογαρούς και Σακολετσίου.
2. Το Προεδρικό Διάταγμα του 1933, συντάχθηκε από μια άτοπη εισήγηση του τότε ΟΔΕΠ Πρέβεζας, χωρίς γνώση της τοποθεσίας
Ο ΟΔΕΠ Πρέβεζας που έδρευε στην Πρέβεζα και που τότε δεν υπήρχε συγκοινωνία με την Κορωνησία παρά σε έκτακτες περιπτώσεις και μάλιστα με πλεούμενα χωρίς μηχανές, μόνο με κουπιά και πανιά, φυσικό ήταν να μην γνωρίζει την μορφολογία της εκεί θαλάσσιας περιοχής, ούτε και παρακολουθούσε τις μεταβολές του οικοσυστήματος, όπου ο Αμβρακικός κόλπος ως ένας βιότοπος μετέβαλε συνεχώς τις παραλιακές ζώνες και τις αμμολουρίδες μεταξύ των νησιών.
Η άγνοιά τους για το «ιχθυοτροφείο» αυτό - λιμνοθάλασσα - και η βιασύνη τους, φαίνεται στο ίδιο το Π. Δ. αφού δεν γνώριζαν ούτε που βρίσκεται, αλλά και πόση έκταση είχε.
Εγγύς λίμνης «Τσουκαλιό», αναφέρει το Π. Δ. του 1933.
Το δε «Τσουκαλιό» απέχει από την Κορωνησία μερικά χιλιόμετρα και μερικά ναυτικά μίλια. Περίπου επτά ναυτικά μίλια.
Το ίδιο και μακρύτερα απέχει και το Σακολέτσι.
3. Στην Κορωνησία έχουν καθοριστεί ήδη οι Ζώνες Αγιαλός και Παραλία, οπότε πέραν της παραλίας δεν νοείται ιδιωτικός χώρος και ιδιωτική εκμετάλλευση.
4. Το Δίκαιο της θάλασσας.
Χωρίς να αναφερθώ στο διεθνές Δίκαιο της θάλασσας που δημιουργεί νομικό δεδομένο, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των διακρατικών συνόρων (υφαλοκρηπίδες κλπ), κατοχυρώνει όμως στα νησιά νομικά, εκτός τους αιγιαλούς και τις παραλίες και τις αιγιαλίτιδες ζώνες των νησιών και υφαλοκρηπίδες.
Επομένως και τα τρία νησιά Κορωνησία, Περανησί και το νησί «Πεθαμένοι» δεν παύουν να έχουν και αιγιαλίτιδες ζώνες και ως εκ τούτου η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι» να είναι εκτός του Αιγιαλού και της Παραλίας του κάθε αναφερόμενου ως άνω νησιού, ολόκληρη και αιγιαλίτιδα ζώνη και των τριών αυτών νησιών μαζί, δημιουργώντας το ενιαίο οικοσύστημα του ενιαίου περιβάλλοντος αυτού χώρου.
Και η δικαιοσύνη θα έπρεπε να λάβει υπόψη της αυτό το Δίκαιο της θάλασσας, όπου τα ξεχωριστά νησιά Κορωνησία, Πεθαμένοι και Περανησί έχουν εκτός των αιγιαλών και των Παραλίων έχουν και ενιαία αιγιαλίτιδα ζώνη.
5. Ταυτοποίηση ονομασιών.
Άλλη παραποίηση στοιχείων.
Εκτός των παραπάνω, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 1933, δίδεται η διαχείριση, στη Μονή του Προφήτη Ηλιού Ηλιοβουνίων. Μα το συγκεκριμένο μοναστήρι σήμερα δεν λέγεται «Μονή Προφήτη Ηλιού» μόνο. Λέγεται και κάπως αλλιώς. Και μάλιστα το τοπωνύμιό του αναφέρει Φλαμπούρων και όχι Ηλιοβουνίων
Είναι το ίδιο Μοναστήρι;
Όχι.
6. Προστασία Οικοσυστήματος.
Το όλο οικοσύστημα του συμπλέγματος Κορωνησία – Περανησί – Πεθαμένη – λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι», προστατεύει και διαμορφώνει από μόνο του το περιβάλλον του και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν ο πιο ανίδεος και ξένος προς το περιβάλλον αυτό ιδιώτης ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού ή Δημοσίου Δικαίου, να εκμεταλλευτεί αυτό τον χώρο.
Γι’ αυτό εμείς οι χωριανοί αντιδράσαμε και αντιδρούμε σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης αυτού του οικοσυστήματος για προστασία του, καθ’ όσο προστατεύει το εν γένει περιβάλλον και φυσικά το νησί μας και τα σπίτια μας.
7. Το Μοναστήρι προέβηκε σε κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Αμβρακικού
Εκτός του ότι η Μονή Προφήτη Ηλιού μας σέρνει στα δικαστήρια και μηνύει τους Προέδρους, έφθασε και στο σημείο να κατασχέσει και το Δημοτικό οικόπεδο του Δήμου Αμβρακικού, στο οποίο χτίζονταν το Δημαρχείο με νηπιακούς σταθμούς κλπ.
Η συμπεριφορά λοιπόν αυτή των καλογέρων της Μονής και των υπευθύνων της Μητρόπολης Πρεβέζης, δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.
8. Το Μοναστήρι ισχυρίζεται ότι και για το νησί Κορωνησία υπάρχει από την τουρκοκρατία Ταπί και τεσσαρούφ.
Τέτοιοι τίτλοι δεν υπάρχουν.
9. Στην περίπτωση εκποιήσεως του ελαιώνα της Κορωνησίας από τον τότε ΟΔΕΠ προς τους ακτήμονες Κορωνησιώτες, στο Συμβόλαιο με αρ. 18944/3-6-1966, αναφέρεται ως τίτλο κυριότητος η χρησικτησία …διανοία κυρίου.
Στο δε δεύτερο συμβόλαιο για την προς διανομή περιοχή, περιλαμβάνεται και η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι», αφού ορίζεται ως σύνορο της αγορασθείσας έκτασης προς νότο, ο Αμβρακικός κόλπος. Τα ως άνω Συμβόλαια υπάρχουν στο Υποθηκοφυλακείο Πρέβεζας.
10. Η τελευταία Δικαστική Απόφαση, μας δικαιώνει, αφού αναγνωρίζεται ότι η λιμνοθάλασσα «Σακολέτσι» ανήκει στο Δημόσιο. Μόνο που ο Δήμος Αρταίων δεν προχώρησε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να έρθει η Διαχείριση και η χρήση της λιμνοθάλασσας αυτής στην δικαιοδοσία του Δήμου.
Κύριοι, Σύμβουλοι,
Σας έδωσα μια πλήρη εικόνα της υπόθεσης, για να σας βοηθήσει στην Απόφασή σας, αλλά και επί πλέον σαν πληροφορώ ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Νομαρχίας Άρτας επί Νομάρχη Παπαγεωργίου (πριν του Λάμπρου Ρίζου, πήρε Απόφαση ότι το Σακολέτσι ανήκει στην Κορωνησία και στους κατοίκους της, παρουσία και εκπροσώπων του Μοναστηρίου του Προφήτη Ηλιού.
Πάντως, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η απόφασή σας:
- θα σημαδέψει θετικά ή αρνητικά το μέλλον της περιοχής του Αμβρακικού και τις παραλίες του.
- Θα σημαδέψει την προσωπικότητα ενός εκάστου, αλλά και την οντότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρου του Δήμου κατ’ επέκταση.
- Θα ενισχύσει ή όχι το Δήμο στον Αμβρακικό.
- Θα καταδικάσει ή όχι τους κατοίκους της Κορωνησίας και τους ψαράδες της, που δεν έχουν γη και χωράφια για να ζήσουν, παρά μόνο το παράκτιο ψάρεμα.
- Θα αποκοπεί ή όχι ο Δήμος από την αξιοποίηση των νησίδων του Αμβρακικού που ανήκουν στο Κτηματολόγιο της Κορωνησίας και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του Δήμου.
Αξιότιμοι κύριοι Σύμβουλοι,
Αναδείξτε την προσωπικότητά σας, αφού η ίδια η ζωή σας το ζητάει.
Η τελευταία δικαστική απόφαση, σας δίνει το δικαίωμα να έρθει το «Σακολέτσι» στη δικαιοδοσία του Δήμου, καθώς και τα νησιά.
Πάρτε λοιπόν την Απόφαση να εκδιωχθεί ο ενοικιαστής ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία για να έλθει η διαχείριση και χρήση στην δικαιοδοσία του Δήμου Αρταίων.
Ευχαριστώ
Με τιμή
Κων/νος Δημ. Ρώσσος
Οικονομολόγος – manager
Συγγραφέας
Επίτιμος Πρόεδρος των Απανταχού Κορωνησιωτών
Πρώην Δ/ντής του Οργανισμού τηλεπικοινωνιών Ελλάδας
Όπως προείπα, δεν γνωρίζω αν το Σακολέτσι ή Σακουλέτσι είναι το Βατοπέδι του Αμβρακικού, αλλά το 7ο Δημοτικό αρχίζει να μοιάζει με το Γεφύρι της Άρτας. Όπως είπα και πριν, τα εγκαίνιά του είχαν προαναγγελθεί για τις 31 Οκτώβρη, αλλά τότε θα μου πείτε είχαμε κοτζάμ υφυπουργό Παιδείας και χρειαζόμασταν τα φλας και τα ταρατατζούμ και τις μεγαλόστομες δηλώσεις για τις σχολικές υποδομές και την κυβερνητική στήριξη στην Παιδεία, που θα δικαιολογεί και το μυθιστόρημα του success story.
Τα χρειάζονταν τα εγκαίνια, γι' αυτό τα προετοίμαζαν, ακόμη κι αν το σχολείο δεν ήταν έτοιμο, ακόμη κι αν τα παιδιά δεν θα έμπαιναν στις αίθουσες για να κάνουν μάθημα.
Απόδειξη ότι το σχολείο δεν ήταν έτοιμο, είναι ότι στις 19 Σεπτέμβρη ο εργολάβος είχε ζητήσει παράταση, όπως ζητάει και σήμερα, δυο μήνες αργότερα.
Έχω όμως μια απορία, που δεν ξέρω ποιος θα μου την λύσει: Στο αίτημα της 19ης Σεπτεμβρίου, η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε εισηγηθεί αρνητικά, να μην δοθεί, δηλαδή, παράταση.
Σήμερα, δυο μήνες αργότερα, στις 19 του Νοέμβρη, τι άλλαξε και η Τεχνική Υπηρεσία, εισηγείται θετικά; Εκτός από την αλλαγή στη Διεύθυνσή της, εννοώ...
Κατά τ' άλλα, το πλούσιο... menu της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνει:
Εισηγητής: ο Δήμαρχος
1.Ενημέρωση για το θέμα της περιοχής «Σακουλέτσι Κορωνησίας»
2.Επί αιτημάτων Ε.Κ.Α..
3.Επί αιτήσεως σχολικών φυλάκων
4.Ορισμός μελών Δ.Σ. «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΤΑ», με διακριτικό τίτλο Α.Δ.Α.Ε.
5.Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Χονδρεμπορίου – Γεωργικών Προϊόντων και Αποθηκών Πρακτορείων Μεταφορών»
6.Ορισμός μέλους στο Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ»
7.Έγκριση λογοτύπου Δήμου Αρταίων
8.Γνωμοδότηση για τα ετήσια προγράμματα έργων και εργασιών ανάπτυξης της δασοπονίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας
9.Υποβολή προτάσεων και αποδοχών των όρων της Πρόσκλησης με αρ. πρωτ.19534/2-10-2014 της Ειδικής Εφαρμογής Προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»
10.Αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη Δήμου Αρταίων» με κωδικό MIS 483511 στο Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση στον Άξονα Προτεραιότητας «ΤΠΕ και βελτίωση της ποιότητας ζωής» στην πρόσκληση 59 του ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ
11.Καθορισμός αμοιβής δικηγόρων που ορίστηκαν με τις υπ’ αρ. 183 &240/2011 αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής για προσδιορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης (ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ) στην Δ.Ε. Ξηροβουνίου και εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σύμβασης εκχωρήσεως»
12.Έγκριση διενέργειας δαπανών και έγκριση διάθεσης πιστώσεων για την οργάνωση εκδήλωσης για το «ηλεκτρονικό έγκλημα»
13.Τροποποίηση της υπ’ αρ. 157/2014 «Καθορισμός ασκούμενων μαθητών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ» απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Διοικητικών
14.Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Daullja Jetrim του Bekir
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ/κών
15.Καθορισμός τελών, δικαιωμάτων και εισφορών έτους 2015 (σχετ. η υπ’ αρ. 329/2014 απόφαση Οικ. Επιτροπής)
16.Έγκριση της υπ’ αρ. 4/2014 Πράξης «Α΄ τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2014 του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ» του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ
17.Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2015 του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ» του Δ.Σ. του Φιλ. Ιδρύματος ΕΛΕΗ ΑΡΤΗΣ
18.Έγκριση του υπ’ αρ. 4/15-10-2014 Πρακτικού «Έγκριση Κοινωνικού Προϋπολογισμού έτους 2015» του Δ.Σ. του Γηροκομείου Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου
19.Τακτική επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων προς το «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ Ν.Π.Δ.Δ.»
20.Επί αιτήσεως κ. Ιωάννη Τσαμπούρα για αγορά βιβλίου
21.Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ΄ τριμήνου 2014 (σχετ. η υπ’ αρ. 316/2014 απόφαση Οικ. Επιτροπής)
22.Αναμόρφωση πρ/σμού (σχετ. οι υπ’ αρ. 319& 341/2014 αποφάσεις Οικ. Επιτροπής)
23.Διαγραφή χρεώσεων της Χριστίνας Σιμσιρή
24.Διαγραφές προστίμων διατήρησης αυθαίρετης κατασκευής
25.Επιστροφή ποσού που προέρχεται από λάθος χρέωση τετρ. μέτρων
26.Εκμίσθωση αγροτεμαχίων της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου
Εισηγητής: Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΑ
27.Έγκριση της υπ’ αρ. 13/2014 «Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης» απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
28.Έγκριση της υπ’ αρ. 14/2014 «Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2014» απόφασης ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
29.Παράταση παραχώρησης του με αρ. ΚΗΙ 7963 οχήματος του Δήμου στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.
Εισηγητής: Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
30.Έγκριση της υπ’ αρ. 72/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου
31.Έγκριση εκτέλεσης εργασίας: «Εργασίες κλαδέματος υψίκορμων δένδρων ύψους άνω των 20 μέτρων σε πλατείες, πάρκα» με απ’ ευθείας ανάθεση
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος ΤΥΔ
32.Τροποποίηση Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων και Σχεδίου Δράσης έτους 2014
33.Έγκριση δαπάνης για επεκτάσεις δικτύου ηλεκτροφωτισμού
34.Έγκριση μελέτης του έργου: «Κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε διάφορα σημεία του Δήμου
35.Αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα του Δήμου της εργασίας «Καθαρισμός χειμάρρων στην Τ.Κ. Γραμμενίτσας
36.Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για επιτροπές παραλαβής Φυσικού εδάφους για έργα των Δήμων Αρταίων & Γ. Καραϊσκάκη. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων
37.Επί αιτήσεως «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΕΔΕ» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών οδών στη Δ.Ε. Αρταίων»
38.Επί αιτήσεως «Κ/Ξ ΤΖΙΚΕΡΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ –ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑΓΙΑΝΝΗ Ο.Ε.» για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διάνοιξη παρόδου οδού Πίνδου»
39.Επί αιτήσεως Θωμά Χριστιά ΕΔΕ για παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Φιλοθέης»
40.Παράταση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»
41.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Φιλοθέης»
42.Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Κατασκευή τμήματος Δημοτικής οδού έμπροσθεν του παιδικού σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων»
43.Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Ανέγερση Παιδικού Σταθμού στην Τ.Κ. Χαλκιάδων»
44.Έγκριση Πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής για χρήση του έργου: «Κατασκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου»
45. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αντιπλημμυρικά έργα στη Δ.Ε. Ξηροβουνίου»
46.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Διαμόρφωση ρυμοτομούμενων τμημάτων (οδοί Ανεμομύλων – Σέλτσου – Πόντου- Π. Δέλτα)»
47.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Καθαίρεση και ανακατασκευή επικινδύνως ετοιμόρροπου τοιχίου στην 3η πάροδο Κομμένου»
48.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή ανωνύμου δημοτικής οδού στην περιοχή εισόδου της πόλης (ΟΤ 03-04)»
49.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών Τ.Κ. Σκούπας, Ροδαυγής και Πιστιανών»
50.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Τσιμεντόστρωση οδού από θέση Αγρυλιά προς το εσωτερικό του οικισμού Κιτσέικα Τ.Κ. Κορφοβουνίου»
51.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Βελτίωση οδών προς την περιοχή Λάψαινα – Καθαροβούνι Τ.Κ. Ροδαυγής και προς Αράχθειο θέατρο συνοικισμού Παληοχωρίου Τ.Κ. Σκούπας»
52.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανακατασκευή WC στο Δημοτικό Σχολείο Καμπής»
Αναφορικά με το 7ο Δημοτικό Σχολείο, είναι τυχαίο ότι ο (μεγαλο)εργολάβος και στέλεχος του συνδυασμού της πλειοψηφίας στο Δήμο συνδέονται με στενή συγγενική σχέση?
ΑπάντησηΔιαγραφή