3 Νοε 2014

Ο κόσμος μπλοκάρει την έξωση της 48χρονης άνεργης από την Τράπεζα Πειραιώς

Συγκέντρωση έξω από την τράπεζα και περιφρούρηση του σπιτιού

   Θυμάστε που πριν λίγες μέρες έγραφα ( διαβάστε εδώ) για την περίπτωση της 48χρονης άνεργης στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, που η Τράπεζα Πειραιώς την βγάζει στον δρόμο για 3.800 ευρώ;


   Λοιπόν, για την ώρα, τα νέα είναι καλά. Όπως διαβάζω στην Αυγή, "Με σύνθημα "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και αίτημα την αναβολή της έξωσης άνεργης γυναίκας από την Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση το πρωί έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας στην οδό Λαγκαδά 188 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Συνεχίζεται, όμως η περιφρούρηση του σπιτιού από ομάδα αλληλέγγυων.
   Η 48χρονη Ευρώπη Σαρίδου, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια, έχει μείνει άνεργη εδώ και χρόνια, βρίσκοντας μόνο περιστασιακή απασχόληση σε σπίτια και ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
   Το 2008 έχασε σε πλειστηριασμό το σπίτι της, λόγω μη αποπληρωμής δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς. Η άνεργη γυναίκα προχώρησε σε ρύθμιση με την τράπεζα, για να μείνει στο σπίτι της καταβάλλοντας όμως ενοίκιο 250 ευρώ, ενώ στη συνέχεια έκανε αίτηση για προστασία από το νόμο Κατσέλη, που θα εκδικαστεί το 2016.
   Τους τελευταίους 16 μήνες αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο, καθώς παραμένει άνεργη, με αποτέλεσμα να χρωστάει στην Πειραιώς 3.800 ευρώ. Η Τράπεζα της κάνει έξωση και απορρίπτει την αίτηση αναβολής της, μέχρι να μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.