8 Οκτ 2014

Ο Μάκης Βορίδης ζητάει... εμπιστοσύνη για τον απόντα Σαμαρά!!!

- Ο Βενιζέλος δεν θα κάνει τον αντιπρόεδρο, θα εμφανιστεί σαν πρόεδρος κόμματος
- Στον πάγκο ο Άδωνις: Τον άδειασαν για να μην... ξεφωνηθούν τελείως
- Κλίμα πανικού και εικόνα διάλυσης
- Ετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές

   Ζούμε ημέρες εμπιστοσύνης, φίλοι μου. Σήμερα το απόγευμα ξεκινάει στην Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με... ιδιαιτερότητες. Το πρωτοφανές είναι ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης, που ζητάει την εμπιστοσύνη, ο Αντώνης Σαμαράς, θα απουσιάζει στο Μιλάνο, λόγω της Συνόδου Κορυφής για την απασχόληση. Εντάξει, το παραδέχομαι, για τον Σαμαρά δεν είναι και τόσο πρωτόγνωρο να μην πηγαίνει στην Βουλή, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι οι φορές που εμφανίστηκε...
   Το παράδοξο είναι ότι δεν τον αντικαθιστά, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που δικιά του ιδέα ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης, μπας και μπορέσει η κυβέρνηση να μαντρώσει τους βουλευτές της. Δεν αναλαμβάνει να κάνει αυτός την εισήγηση, αυτός, λέει, θα εμφανιστεί σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
   Ο Σαμαράς επέλεξε να αφήσει στο πόδι του, "αντ' αυτού", τον Μάκη Βορίδη, πράγμα που δημιούργησε κι άλλη μετακίνηση, λόγω καραμπόλας και για την αποφυγή... ξεφωνήματος. Έτσι, επιστρατεύτηκε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Τάσος Νεράντζης, αντικαθιστώντας τον 'Αδωνι Γεωργιάδη, που θα κάτσει στον πάγκο, προφανώς για να μην εμφανιστεί η κυβέρνηση ως... κυβέρνηση ΛΑΟΣ!!!
   Κρίμα, πάντως που η Ν.Δ. "κρέμασε" τον Άδωνι, που, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του "αδειάσματος", κόμπαζε και ειρωνευόταν, ο γίγαντας, στο twitter:


   Μόλις λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση, η κυβέρνηση παρουσιάζει συμπτώματα κρίσης και πανικού, καθώς πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα και οι οδοί διαφυγής τους κλείνουν η μια μετά την άλλη. 
   Η τρόικα, που αποχωρεί σήμερα, αξίωσε από την κυβέρνηση τον Νοέμβριο να έχει έτοιμα όλα τα μέτρα, ενώ εκπρόσωπος της Κομισιόν διαμήνυσε ότι η "επόμενη ημέρα" είναι συνάρτηση της υλοποίησης των μέτρων και έθεσε ερωτήματα για τον προϋπολογισμό του 2015, τον οποίο αποδόμησε πλήρως η Τράπεζα Πειραιώς. Υπ' αυτές τις συνθήκες, ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Γκίκα. Χαρδούβελη και Νίκου Δένδια για την ευθύνη της αποτυχίας στη ρύθμιση των "κόκκινων δανείων", ο Χύσανθος Λαζαρίδης έγινε σκιά -αν δεν υποκαθιστά- τον υπουργό Οικονομικών, ενώ η κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη - Ανδρέα Λοβέρδου για την πλήρωση των κενών στα σχολεία αναζωπυρώθηκε.
   Καθώς το τοπίο φλέγεται, οι βεβαιότητες και οι ναπολεοντισμοί πάνε στην άκρη: ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε καλού - κακού "να ετοιμαστούν ψηφοδέλτια" και διαμήνυσε ότι στη Βουλή θα μιλήσει "ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ"!!!
   Βλέπετε, είτε πάρουν 154 είτε 156 ψήφους το βράδυ της Παρασκευής, οι πρόωρες εκλογές έρχονται ολοταχώς, καθώς δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που εκτιμά ότι θα βρεθούν οι 180 ψήφοι τον Μάρτη. 

1 σχόλιο:

  1. Σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα αυτή η κυβέρνηση. Υπηρέτης του ξένου και ντόπιου κατεστημένου. Εύχομαι γρήγορη απαλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.