8 Οκτ 2014

Ο Φοίνιξ της Άρτας θα... αναγεννηθεί, παρότι φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματός του!!!

Καταλληλότερο όνομα δεν θα μπορούσε να δοθεί...

   Στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα ο σκυλάκος, τον οποίο έκαψαν, ρίχνοντας του εύφλεκτο υγρό στο σώμα του, τρεις ανήλικοι Ρομά στην Άρτα στις 26 Σεπτεμβρίου.
   Ο κτηνίατρος του Α.Π.Θ. Λυσίμαχος Παπάζογλου, αφού εξέτασε το ζώο, διαπίστωσε ότι φέρει εγκαύματα στο 50% του σώματος του. Όμως, είναι αισιόδοξος και η θεραπεία που θα ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί το δέρμα, αλλά και για να μπορεί ο σκυλάκος να κινείται, θα κρατήσει μέχρι τα Χριστούγεννα.
   Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, είναι πολύ πιθανό να απαιτηθούν επεμβάσεις και στις αρθρώσεις των πίσω ποδιών του. Η ζημιά που έχει υποστεί ο σκύλος – τον οποίο τον ονόμασαν Φοίνιξ – θα εξεταστεί προσεχώς. Το πρόβλημα που έχει στον δεξί οφθαλμό του προϋπήρχε και με το έγκαυμα επιδεινώθηκε.
πηγή
σημ. Τηλεβόα: Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο νουνός ή η νουνά του Φοίνικα, αλλά πέτυχε διάνα. Καταλληλότερο όνομα δεν θα μπορούσε να δοθεί στον κακόμοιρο σκυλάκο...


1 σχόλιο:

  1. Ο Ισοκράτης έλεγε: "Ο πολιτισμός μίας κοινωνίας φαίνεται από το πώς φέρονται οι άνθρωποί της στα ζώα". Μην ξεχνούμε επίσης ότι η ραψωδία "ρ" της Οδύσσειας ονομάζεται "Αργεία", προς τιμήν του σκύλου του Οδυσσέα, δηλαδή του Άργου.
    Τηλεβόα σε συγχαίρω ως απλός και ανώνυμος άνθρωπος για την προβολή του θέματος. Σε παρακαλώ συνέχισε να μας κρατάς ενήμερους για το σκύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.